Tiktok’ta yüz bine yakın takipçisi olan Kenan Hoca, “Sokaklarda şortlu erkeklerden geçemiyoruz, ya ne hale geldik! Koca koca adamlar şortlarla sokaklarda dolaşıyorlar. Ya biraz ar!” diyerek şortla gezen erkekleri utanma duygusundan yoksun olmakla suçladı. 

Cumhuriyet’in haberinin devamında “Kadın zaten hep beter.” diyerek kadınları da giyimlerinden dolayı aşağıladı. Bugünlerde buna benzer ve daha sert birçok açıklama yapan “Hoca” sıfatlı Orta Çağ savunucuları, örtünme üzerinden algıladıkları sorunlu ahlak anlayışlarını halka dayatırken tanık olduğumuz tecavüz, hırsızlık, rüşvet gibi konulara hiç değinmemekteler. Genelde kadın üzerinden şekillendirdikleri ahlak yargıları, diğer toplumsal sorunlara kör kalmakta. Siyasi iktidarın sırtını sıvazladığı bu kişilerin ağızlarına her gelen şeyi “din” kisvesi altında rahat rahat söyleyebilmesinin sebebi, hukuk kadrolarında kendileri gibi düşünen savcı ve hâkimlerin varlığıdır. Bir yanda sırtlarını dine dayayıp fütursuzca konuşmayı hak sayan bu tipler, öte yanda ifade özgürlüğünü kullandı diye “inanca saygısızlık”la suçlanan vatandaşlar… Maalesef ülkemiz bu zihniyete hızla teslim edilmekte. 

Bütün bu Orta Çağ kadrosuna karşın biz, laik yapıyı korumak ve özgür beyinler yetiştirmek zorundayız. Hak ve özgürlüklerimiz zor şartlarda kazanıldı, onlardan kolayca vazgeçmemeliyiz.