2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber onlarca veli, çocuklarının zorunlu din dersinden muaf olmaları arzusuyla derneğimizi telefon ve e-posta yağmuruna tutuyor. Mağdur edilmek istemeyen kaygılı veliler için çözüm haberimizde!

Çocuğunun zorunlu din dersi almasını istemeyen tüm ebeveynler/veliler, derneğimizin internet sayfasında yer alan belgeleri doldurup ilgili makamlara verebilir. Bu konuda hukuki bir yardım istiyen velilerin derneğimizin telefonlarından bizimle irtibata geçebileceğini, hukuk komisyonumuzun bu konuda destek verebileceğini hatırlatırız.

Daha önce bu konuda açtığımız davaları, alınan kararları ve süreçleri detaylı anlatan ve sizlere kılavuz olabilecek yayınlarımızı da (Yayın 1: Laiklik ve zorunlu Din Dersi, Yayın 2 Zorunlu Din Dersi 2021, Yayın 3 Din Dersinden Muafiyet) izlemenizi tavsiye ederiz.

Unutmayın, artık yalnız değiliz!