RTÜK resmî sitesinde kamu spotu olarak yayınlanan video içeriğini hazırlayan kişi ise Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin daha önce nefret suçu işlemiş başkanı Kürşat Mircan. Mircan 2017’de İsrail karşıtı bir yürüyüşte sinagoga taşlı saldırı düzenlemiş ve 1 yıl ceza almıştı. Bunun ardından Alperen Ocağı ile ilişiği kesildiği söylenen Mircan, şu an hâlâ Alperen Ocakları’nın başkanlığını sürdürüyor. Ayrıca Mircan’ın uzun namlulu silahlarla da birçok pozu var.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, videonun üst kurula sunulmadan kanunsuz şekilde yayınlandığını açıkladı. 14 Eylül’de toplanan RTÜK Üst Kurulu ise videonun televizyon ve radyo kanallarında kamu spotu olarak yayınlanmasını oy birliğiyle onayladı

RTÜK Başkanı, nefret suçu işlemiş bir gerici tarafından hazırlanan bu videoyu -yine suç işleyerek- kanunsuz şekilde kamu spotu olarak resmî sitede yayınlatıyor. RTÜK üyeleri de “halkı kin ve düşmanlığa” tahrik suçunu işlediklerini bilerek bu kamu spotuna televizyon ve radyolarda yayınlanması için izin veriyor.