Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, türbanlı kadınlara ilişkin yaptığı açıklamasında “Başına rastgele dolamış olduğu bezi tesettür zannederek vücudunun diğer kısımlarında dar ya da şeffaf kıyafetlerle dolaşması haramdır.” ifadelerini kullandı. 

Onedio’nun aktardığı haberde Burhan İşliyen’in müftülük yaptığı dönemde de türbanlı kadınlara ilişkin eleştirilerde bulunduğu hatırlatıldı. İşliyen’in daha önce “Sanki giyecek elbisesi yok, perişan. Niye böylesiniz?” şeklindeki ifadeleri akıllara gelecektir. Yine İşliyen’in Diyarbakır il müftülüğü döneminde katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar, sosyal medya hesabından 2020 sonunda paylaşılmıştı. Diyarbakır il müftüsüyken tesettüre ilişkin ifadeleri “Cennete gitmek için bazı sorumlulukları yerine getirmemiz gerekiyor. Bir tanesi de Allah’ın emrettiği tesettür. Bu keyfî olarak değerlendirilebilecek bir şey değil.” şeklindeydi. İşliyen, kadınların örtünmesine ilişkin İslam’da belirtilen tanrısal emirlerin uzun süredir ihlal edildiğini ve bir kesimin bu konuda rahat davrandığını iddia ediyor.

Şimdilerde Diyanet İşleri başkan yardımcılığı görevini yürüten Burhan İşliyen’in kadınlar ve türbanla alakalı ifadelerini okuyucuların takdirine bırakıyoruz: “Herhangi bir kalabalık caddede, köşenin başında beş dakika bekleseniz, tesettür adı altında çok sayıda ucube örnekler göreceksiniz. Giyinik çıplaklar.”