Satış ve Pazarlama Komisyonu, Gönüllü Komisyonu, Etkinlik Komisyonu, Basın Komisyonu, Temsilcilikler Komisyonu, Üniversiteler Komisyonu için yeni liderler yani komisyon sorumluları arıyoruz.

Gönüllü Komisyonu insan kaynaklarının düzenlendiği, gönüllü başvuruları ile ilgilenen ve gönüllü adayları ile görüşüp kişiyi uygun departmana yönlendiren komisyondur.

Basın Komisyonu, derneğe gelen basın tekliflerini değerlendiren, hangi röportaj ya da yayına hangi yöneticinin katılacağını belirleyen komisyondur. Basın açıklamalarının ilgili medya organlarına/gazetecilere iletilmesi ve derneğin haber olduğu medya kuruluşlarının takibi bu komisyonun görevidir.

Temsilciler Komisyonu, derneğin yurt içi ve yurt dışındaki tüm resmî ve fahri temsilciliklerinin iletişim ve koordinasyonundan sorumludur. Yeni temsilciliklerin açılması, örgütlenmesi, her temsilciliğin yılda en az bir eylem/etkinlik yapmasının planlanması ve takibi bu komisyondan yürütülür.

Etkinlik Komisyonu; dernek etkinliklerini yıllık olarak bir önceki yılın Aralık ayında belirlenir ve Ocak ayında duyurulur. Tüm online ve fiziksel etkinliklerin organize eden, etkinliklerin resmi yazışma, rezervasyon, bütçe, varsa bilet satışı ve görevlendirme çalışmalarını düzenleyen komisyondur.

Üniversiteler Komisyonu, yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde yer alan Ateizm Kulübü vb. toplulukların Ateizm Derneğindeki temsilcilerinden oluşur. Üniversitede dernek adına yürütülecek, stand açmak, bildiri dağıtmak, üniversite etkinlikleri düzenlemekten sorumludur.

Satış ve Pazarlama Komisyonu, derneğimize ek gelir sağlayabilecek veya derneğin tanımıtımına katkıda bulunabilecek hediyelik/promosyon ürünlerin satış/pazarlama çalışmalarının yürütülmesinden sorumludur. Ürünlerin tespiti, tasarımı, imalatı, stok takibi, kargolanması, online/çevrim içi satışı ve etkinliklerdeki fizikî satışlar, bu komisyon tarafından yürütülür.
Komisyon başkanı olmak için ilgili komisyonda en az bir ay görev almak, aktif olarak kendini göstermek ve mevcut komisyon başkanı tarafından önerilmek gerekmektedir. Komisyon başkanlarımız kendi ekiplerini kurmak, diledikleri gönüllü iş gücünü komisyonlarına eklemek ve çıkarmakta özgürdür. Derneğimizin ana mutfağı olan, gerekli değerlendirmelerin yapılıp kararların alındığı A. D. Yürütme Kurulu, Ateizm Derneği’nin mevcut beş Yönetim Kurulu üyesinden, Denetim Durulu başkanından, Disiplin Kurulu başkanından ve diğer tüm komisyon sorumlularından meydana gelmektedir. Her komisyon sorumlusu bir Ateizm Derneği Yöneticisidir ve A.D. Yürütme Kurulu’nda eşit söz hakkına sahiptir. Komisyonların işlevlerine ve komisyon sorumlularının karşılaması gereken şartlara ilişkin detaylara derneğimizin internet sayfasındaki ‘Bize Katıl’ sekmesinden ulaşabilir, ayrıca derneğimizin organizasyon şemasını inceleyebilirsiniz.