Siyasette varlığını çokça hissettiren İsmailağa cemaatinin, yaptığı açıklamalar ve siyasi manevralarıyla bilinen isimlerinden Cübbeli Ahmet Hoca iktisatçıların görevini gasp etti. Gerçek adı Ahmet Mahmut Ünlü olan dinî önder, Türkiye’deki iktisadi sıkıntılar ve krizin faturasını “Namazsızlığın artması ekonomiyi bozar mı?” başlıklı sohbetinde, namaz kılınmamasına yıktı.

Odatv’nin haberine göre Ahmet Mahmut Ünlü konuşmasında imansızlıktan sonraki en büyük günahın, namaz kılınmaması olduğuna işaret etti. Konu hakkında -kaynağını belirtmeden- istatistiksel bir açıklama da yapan Ünlü, Türk toplumunun %90’ının namaz kılmadığını iddia etti.

Siyasi iktidarın devlet ve ekonomiyi yönetmedeki başarısızlığını, hiçbir hâlde neden-sonuç ilişkisi kurulamayacak biçimde inanç pratikleriyle açıklama ve bu yolla siyasal iktidarın meşruluğunu yeniden üretmesine yardımcı olmaya çalışan Cübbeli Hoca’nın tuhaf açıklaması akıllara, dinin uyuşturucu olduğunu söyleyen Karl Marx’ın sözlerini getirmektedir. İnançları, siyasal iktidarın payandası hâline getirmek isteyen bu sorumsuz açıklamayı utanç verici buluyor ve lanetliyoruz.