Kısaltması TÜGVA olan ve aynı zamanda yüksek istişare ve mütevelli heyetinde AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı, yurt çapında yaz okulu eğitimleri verdi. Yaz okulu eğitimlerine 120 bin öğrencinin katıldığını açıklayan vakıf başkanı Enes Eminoğlu, haberin geçtiği Diyarbakır’da ise 5 bin çocuğun verilen eğitimlere katıldığını açıkladı.

Güneydoğu Anadolu’nun en büyük kenti Diyarbakır’da, yukarıda bahsedilen yaz okulunun kapanış programı kapsamında küçük çocuklara takke giydirildi, çocuklardan tekbir getirerek yürümeleri istendi. Tele1’in haberine göre Diyarbakır Dağkapı Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Fatihpaşa Camisi’nde kılınan namazla son buldu. Başkan Eminoğlu hedeflerinin “çocukların milli manevi değerlerine, vatanına, milletine, bayrağına bağlı nesiller olarak yetişmesi” olduğunu ifade etti.

18 yaşından küçük çocuklara, özellikle de soyut düşünme becerisi gelişmemiş küçüklere, millî manevi değerler diyerek yapılan dinî dayatmayı kınıyoruz. Vatanperverliği inançlı olmakla özdeşleştiren, art niyetli kimselerin bu söylemdeki asıl amaçlarının inançsızları, farklı inanç mensuplarını ötekileştirmek olduğunu görüyor ve ifşa ediyoruz. Milyonlarca öğrenci, vakıf ve derneklerin verecekleri eğitime mahkûm edilemez. Onlara gereken, laik ve bilimsel eğitimdir.