İstanbul Şile’de Muharif Gaziler Derneğini ziyaret eden İçişleri Bakanı, Avrupa ülkelerinin Türkiye’nin teknolojik ilerlemesini durdurmak için LGBTİ+’ları yaygınlaştırmak istediğini iddia etti. 

Biz herhangi bir neden-sonuç ilişkisi kuramasak da Süleyman Soylu, Türkiye’nin Avrupa ülkeleriyle arasındaki makası kapama gayretine LGBTİ+’ların yaygınlaştırılması yoluyla ket vurulacağında ısrarcı: “300 yılda ilk kez biz Cumhuriyet’i kazandıktan sonra bu makası kapatmak istedik, müsaade etmediler. Kafamıza vurdular, bize tabii olmazsanız sizi yok ederiz dediler. İlk kez 21’inci yüzyılın başından itibaren biz bu makası kapatmaya başladık. Çıldırmaları bundandır. Ekonomik saldırıları bundandır. Türkiye’yi kötülemek istemeleri bundandır. LGBTİ midir nedir, cinsiyetsizliği bu ülkenin üzerine salmak istemeleri bundandır. Önce alıştıracaklar sonra çoluğumuzu çocuğumuzu elimizden alacaklar. Bunların hepsini görüyoruz.”

Bir ülkenin içişleri bakanının sorumlu davranıp bütünleştirici bir üslup kullanması, o ülkenin anayasasında yazanlara riayet etmesi beklenir. Hâlihazırda hiçbir hukuki kazanımı olmayan, eşitlik talepleri susturulmak istenen, toplumsal olarak damgalanmış LGBTİ+’ların bir bakan tarafından hedef gösterilmesini büyük üzüntüyle karşılıyoruz. Devlet aygıtını ellerinde bulunduranları daha sorumlu açıklamalar yapmaya davet ediyoruz.