Kadınlar ve toplumu hedef alan açıklamalarıyla tepki çeken Diyanet görevlilerinin siciline şimdi de pedofili savunusu eklendi. Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesindeki Mevlana Halid Camisi’nde imam olarak görev yapan Mehmet Şükrü Dörtbudak’ın pedofiliyle çocukların giyimi arasında ilişki kurduğu konuşması tepki çekti. Dörtbudak, çocukların açık giyinmesinin pedofiliyi anlaşılabilir kıldığını söyledi. İmamın açıklamasına göre pedofilik suçlara, çocukların tahrik edici bir biçimde giyinmeleri sebep oluyor.

Cumhuriyet’in haberine göre, Dörtbudak’ın açıklamaları Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği tarafından yargıya taşındı. İmam hakkında “suç işlemeye tahrik” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Dörtbudak, Emniyet’teki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ateizm Derneği olarak gericiliğin sözcülüğünü yapan imamların, toplumun güvenliği için bir risk teşkil ettiğini düşünüyoruz. Mürtecilik, en başta çocuk ve kadınlar için bir güvenlik sorunu hâline gelmeye başlamıştır.