Antalya’nın Kumluca ilçesinde, yaz Kuran kurslarında eğitmen olarak görevlendirilen bir imamın kursa giden yedi ve sekiz yaşlarındaki iki kız öğrenciye tacizde bulunduğu öğrenildi. Olay; çocukların, ailelerine imamın kendilerine yönelik tavırlarından bahsetmesiyle ortaya çıktı. Ailelerin durumu savcılığa bildirmesi sonrasında tacizci imamın gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. İsyan ettiren gelişmenin ertesinde imam, savcılığın itirazı sonucu bu kez çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Antalya Kumluca Müftülüğü, yaşanan korkunç gelişmeyi öğrendikten hemen sonra konuya ilişkin olarak imamla alakalı “Olayın yaşandığı 2 Ağustos günü imam E.U.’yu görevden uzaklaştırarak açığa aldık. Ondan sonra iş yargının işidir. Bizimle bir ilişiği kalmamıştır.” açıklamasını yaptı.

Ateizm Derneği olarak en büyük dileğimiz, bu ve buna benzer olayların bir daha yaşanmamasıdır. Savunmasız grupların başında gelen çocuklara yönelik bu berbat gelişmeleri en sert biçimde lanetliyor, bu iğrençliklere maruz bırakılan çocuklar ve ailelerin acısını derinden paylaşıyoruz.