İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Soylu, “Allah’ın izniyle Cumhuriyet’in 100’üncü yılı, inanıyoruz ki kahramanlarımız sayesinde Gabar, Cudi, Ağrı, Van tertemiz olacak.” dedi. Bakan Soylu konuşmasında, mezun olan jandarma subaylardan ilginç bir talepte de bulundu: “Benim sizden isteyeceğim bir tek şey var, mesleğinizin hakkını verin. Görevinize çıkarken Allah rızası için abdestli çıkın, Ayet-el Kürsi’lerle çıkın. Biliniz ki, Cenab-ı Allah sizin muhafızınızdır.” ifadelerini kullandı.

Halk, bilim ve aklın ışığından uzaklaşınca yönetenler hurafelere tutunur. Laikliğe topyekûn savaş açılınca din ve din tüccarları her köşeyi tutar. Doğal olarak ordu da 6. yüzyıl Arap tanrısına emanet edilir. Hâl böyleyken iktidarın bakanı gericilik harcını orduya da yedirmeyi ihmal etmemiş!

Bu haber ve buna benzer kötü gelişmeler ışığında denebilir ki laiklik ilkesinin artık eğilip büküldüğü bir noktada olmadığımız, onun fiilî olarak yok sayıldığı zamanlarda yaşıyoruz. Laik Cumhuriyet’in herkese sağladığı özgürlük ve barış ortamını, kadınlar ve azınlıkların elde ettiği kazanımları hatırlamamız gerektiği için Ateizm Derneği herkesi, T.C. Anayasası’nda tarif edilen Cumhuriyet’in laik niteliğini savunmaya davet ediyor. Laik Cuhmuriyet bizimdir, onu korumak hepimizin görevidir.