İlahiyatçı Ebubekir Sifil’in son videosu, sosyal medyada tartışma konusu oldu. Videoda “Namaz kılmayan öldürülebilir.” diyen Sifil, gerçek İslam’ı en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Sifil videoda şu ifadeleri kullandı: ’’Bir adam var çok laubali davranıyor. Efendim, aslında namazın önemini biliyor. Kılmamak için herhangi bir meşru mazereti yok. Abdest alma sıkıntısı yok, namaz kılma sıkıntısı yok, zaman sıkıntısı yok vesaire. Bu adam keyfi olarak namazı sürekli biçimde aksatıyorsa cezaya çarptırılır. Çağırılır, azarlanır. Çağırılır, tekdir edilir. Çağırılır, dövülür. Devam ederse taziren öldürülebilir.’’

Sosyal medyada yayılan bu video öncesinde Ebubekir Sifil, daha önce bir yayında sarf ettiği “Deve sidiği şifalıdır, içilmeli.” sözleriyle ne kadar derin bilgilere sahip ve saygıdeğer(!) bir ilahiyatçı olduğunu belli etmişti. Artık her platformda, hiç çekinmeden insanları açıkça ölümle tehdit eder hâle gelen Sifil ve onun gibi din simsarlarının tek dayanakları da on dört yüzyıl öncesinin yerel masalları ve ondan devşirdikleri birtakım saçmalıklar. Hiçbir yaptırıma maruz kalmadan palazlandıkları, devletçe korunup kollandıklarına delalet. Son gelişmelerle insanları hedef gösterip tutuklatabilme kabiliyetine de vâkıf oldular.

Ateizm Derneği olarak diyoruz ki gördüğünüz şeriat rüyalarından kabuslarla uyanacak, hepiniz yargılanacak ve işlediğiniz suçların cezasını çekeceksiniz.