Yeniden Refah Partisi 2018’in sonlarında kurulmasından bu yana, ilerici olan tüm toplumsal aktörleri karşısına almaktaki kararlılığını sürdürüyor. Partinin Gümüşhane İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak’ın yaptığı nefret dolu konuşma basında da kendisine yer buldu: “LGBT’lilere özgürlük verildi bu ülkede. Yetmedi Müslüman eş cinseller derneği kuruldu. Ben bunu kabul edemem. Ben çoluğuma çocuğuma bunu örnek veremem. Allah bir kavmi bu fiiliyattan dolayı yerle bir etti. Allah Lut Kavmi’ni yerle bir etti. Sen diyorsun ki ben serbest bırakıyorum, bu düpedüz Allah’a savaş açmaktır.

Laik Cumhuriyet’in önemini kavrayamamış, on dört yüz yıl önceki inanışların dogmaları üzerine milyonlarca insanın yaşamını biçimlendirme arzusunda oluşunu açık eden Çolak, milletin ahlakı ve maneviyatıyla oynandığını iddia ederken aslında kendi zihninde tasarladığı ve herkesin bunda mutabık olduğu bir ahlak-maneviyat kurgusuna işaret ettiğinin ya farkında değil  ya da bunu bile bile yapmayı seçiyor.

Siyasete neden girdiğini açıkladığı kısımda Genel Başkan Başdanışmanı ve Şarkıcı Davut Güloğlu, önce konserlerini kaybetmesinin umrunda olmadığını anlattı ardından popülist bir ekleme yaptı: “Benim umurumda olan bu millet, bu toprakların üzerinde yaşayan tüm ümmet ve tüm dünyada ezilen ümmettir. Benim umurumda olan, hangi dinden hangi ırktan olursa olsun ezilenin yanında olmak için buradayım.

Devletin yurttaşlara yaşam biçimi dayatmadığı, sunduğu kamusal hizmetleri yurttaşlar arasında dine dayalı bir fark gözetmeksizin gerçekleştirdiği bir düzeni, demokrat olmayan tüm bu siyasal aktörlere karşı en güçlü biçimde savunmaya devam edeceğiz. 85 milyonun, yeni bir siyasal İslamcı popülist lidere verecek tek oyu yoktur, olmamalıdır.