İnandırıcılıktan uzak bahanelerle yaşam tarzına yapılan müdahalelere bir yenisi daha eklendi. 17-21 Ağustos tarihlerinde Burhaniye’de yapılması planlanan Zeytinli Rock Festivali, İlçe Kaymakamlığı tarafından “Kamu güvenliği ve huzuru” bahane edilerek yasaklandı. 2005 yılından beri düzenlenen ve Türkiye’nin en önemli müzik organizasyonlarından biri olan festivalin yasaklanması müzisyenler ve halktan büyük tepki topladı. BirGün gazetesinin haberine göre, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’in İlim Yayma Cemiyeti isimli gerici oluşumla yakın olduğu biliniyor. 

Zeytinli Rock Festivali’ne yapılan ne yazık ki ilk değil. İktidar, pandemi önlemleri ve kamu güvenliği gerekçelerini suistimal ederek toplumu, hastalıklı ideolojisine göre değiştirmeye çalışıyor. Trafik yoğunluğu, kamu güvenliği gibi durumlar, dinî organizasyonlarda zerre önemsenmeyip sadece festival ve konserlerde hatırlanıyor.

Gericilik, bir kamu güvenliği problemidir ve toplumu gerçeklikten uzak bir dünya görüşüne zorlayan hastalıklı bir durumdur. Ateizm Derneği olarak bütün demokratik kurumları Covid-19’dan daha beter bir halk sağlığı sorununa dönüşen gericilikle mücadele etmeye davet ediyoruz.