Samsun’un Canik ilçesindeki Canik Orman Okulunda, Bir Adım Doğal Yaşam Derneği adında bir dernek “Tefekkür Kampı” düzenlediğini duyurdu. Derneğin düzenlediği kampın haberlere konu olmasının nedeniyse ilköğretim çağındaki çocuklara sabah namazı dahil tüm namazların zorunlu tutulması. Samsun Valiliğinin himayesinde, Canik Belediyesiyle Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yapılacak kampın program metninde “Özel durumu olan çocuklar hariç çocuklarımız, sabah namazına kaldırılacaktır.” ifadesinin yer alması tepki topladı. Dikkat çeken bir başka noktaysa Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Canik Orman Okulunda konaklama gerektirecek herhangi bir etkinliğe izin verilmemesine rağmen adı geçen derneğin etkinliğine izin çıkması oldu.

Samsun Valiliğine, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne laik bir devletin aygıtları/parçaları olduklarını, hizmet verirken tüm inançlarla inançsızlık biçimlerine eşit ölçüde yaklaşmaları gerektiğini hatırlatırız.