Hindistan’da dinsel ayrımcılık giderek artıyor. Bunun nedeni ise kendi aralarında bir ağ oluşturan Hindu sağcı sanatçıların nefret kampanyalarında kullanılan şarkılar. Bu şarkı türüne “Hindutva pop” deniyor. “Hindutva”, Hindu üstünlükçü hareketine atıfta bulunan Hintçe bir kelimedir. 

Hindistan’ın yönetimine 2014 yılında Başbakan Narendra Modi liderliğindeki yeni hükûmetin gelişi, Hindistan toplumunda kutuplaşmaya sebep oldu ve özellikle Müslümanlara yönelik nefret saldırıları o zamandan beri neredeyse alelade bir vaka hâline geldi.

Örneğin, şarkıcı Prem Krishnavanshi’nin söylediği bir ‘bhajan’ın (adanmışlık şarkısı) sözleri şu şekilde: 

Insaan nahi ho saalo, ho tum kasaayi; Bahut ho chuka Hindu-Muslim bhai bhai”  (Siz insan değilsiniz, kasapsınız; yeter artık Hindu-Müslüman kardeşliği.)

Krishnavanshi’ye ait bir diğer şarkının sözleri ise şöyle: 

“Hindular bir an önce uyanmazlarsa, Müslümanlar eninde sonunda onları namaz kılmaya zorlayacaklardır.”

Krishnavanshi ise şarkılarının nefret içermediğini iddia ediyor: “Müziğimin İslamofobik olduğunu düşünmüyorum. Müziğim gerçeği ifade ediyor ve biri bunun İslamofobik olduğunu düşünüyorsa onların böyle hissetmesini engelleyemem.

Bir başka Hindutva pop sanatçısı Laxmi Dubey’in popüler şarkılarından birinin sözleri ise şu şekilde:

Agar Hindustan mein rehna hoga, To vande mataram kehna hoga” (Hindistan’da kalmak istiyorsanız ana vatanınızı övün.)

Dubey, şarkılarının Hindu topluluğu arasında “farkındalık yarattığını” belirtiyor: “Gençler Hinduizm için kendilerini feda etmeye hazırlar. Bir ordu oluşturmak için Hinduları bir araya getirmek istiyorum.”Jawaharlal Nehru Üniversitesinde profesör olan Brahma Prakash, bu müzik biçiminin 1930’larda Alman Nazi rejimi altında üretilen şarkılarla “şok edici” paralellikler içerdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Mart orkestrası, törensel müzik, tekrarlanan sloganlar, ortak şarkılar, Jai Shri Ram’ın [Hail Lord Ram] ‘Heil’ gibi tekrarlanan çığlıkları… Kalabalıkları duygusal bir çılgınlığa sürükleyen müzik, sadece birkaç rezonans değildir.”