Aziz Nesin’in kurduğu Nesin Vakfının banka hesaplarının geçtiğimiz günlerde İstanbul Valiliği tarafından bloke edildiği açıklandı. Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin, söz konusu karara “Üç kuşaktır bu halka hizmet ediyoruz, izin verirlerse daha da edeceğiz. Yetti ama!” diyerek isyan etti ve şu açıklamayı yaptı: “Valilik banka hesaplarımızı bloke etti. Bu vakıfta maaşlı çalışan var; okuyan, beslenen çocuk var demeden, acımasızca… Bir yere kaçtığımız, kaçacağımız da yok, devlet istediği zaman istediğini alır zaten. Banka hesaplarımızı bloke etmek en hafif deyimle ancak hoyratça bir tavır olabilir.”

Çok ilginç bir şekilde “eksantrik ve sevimli” olarak nitelediği İsmailağa Cemaatine bağlı Rabıta Vakfı ile yaşadıkları gerileme de değinen Nesin, vakfın yeni aldıkları arazinin hemen yanına yerleştiklerini, kalabalık ve yüksek sesli ayinler düzenlediklerini, nedensiz bir şekilde tehditler savurduklarını, hatta içlerinden birinin kendilerine fiziken saldırdığını söyledi.

Bir dinci hiçbir zaman dinini, kendi halinde yaşamaz. Size de dayatır, kabul etmezseniz sizi yok edene kadar uğraşır. İşte bu da Cübbeli Ahmet’in cemaatinin önümüze koyduğu son somut örnek. Ateizm Derneği olarak, Aziz Nesin’in en kıymetli mirası olan Nesin Vakfı’na yapılanları kınıyoruz.