Evan Clark, Los Angeles şehrindeki halka açık sokak ve üst geçitlere yasa dışı olarak yerleştirilmiş dinî materyalleri izleyen ve yeri gelince imha eden bir gözetleme ekibinin üyesi: Ateist Sokak Korsanları (Atheist Street Pirates).

Sokak korsanları fikri ilk olarak Atheists United üyelerinin şehir genelinde karşılaşılaştıkları dinî propaganda araçları konusunda ne yapılabileceğini konuştukları bir toplantıda şaka yollu ortaya çıktı. Evan, işe gidip gelirken gördükleri dinî afiş, tabela vb nesnelerin fotoğraf ve konumlarının yüklenebileceği, herkese açık bir Google harita veritabanı oluşturdu. Şu anda haritada ateist korsanlar tarafından tespit edilmiş 70 adet dinî propaganda aracı var. Ekip, topladıkları nesneleri çöpe atmak yerine onları halka açık bir şekilde sergilemeyi planlıyor.

California eyaletinin en kalabalık şehri olan Los Angeles’ta üst geçitlere, tel örgülere ve direklere yazı, reklam, tabela vs asmak yasak; içeriği ne olursa olsun. Henüz İslam, Musevilik ve Hinduizm temalı dinî tabelalarla karşılaşmadığını belirten Evan, ateizm temalı bir yazı gördüğü takdirde onu da kaldıracağını ekledi. “Gerçekten inanç özgürlüğüne sahip olmanın tek yolu dinlerden bağımsız olmaktır. Aksini yapmam ikiyüzlülük olur.