Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu, 2020 yılında Akit TV’de üniversiteler için “Neredeyse fuhuş evleri…” ifadelerini kullanmıştı. Sofuoğlu’nun bu sözleri, yobazlığıyla meşhur havuz medyası Akit TV’nin sunucularından bile tepki almıştı. Tepkilere aldırış etmeyen Sofuoğlu, “Gelin ben sizi gezdireyim. Siz nerede yaşıyorsunuz.” diyerek rezaletin dibindeki zirveye ulaştı.

Ateizm Derneği olarak biz de konuyla ilgili bir açıklama yapmıştık. Sofuoğlu, sonrasında birçok platformda protesto edilmiş; Türkiye Komünist Gençliği (TKG) tarafından bütün üniversite öğrencilerine Sofuoğlu hakkında suç duyurusunda bulunma çağrısı yapılmıştı. Bu çağrı sonucunda açılan dava geçtiğimiz günlerde karara bağlandı. Sofuoğlu’na, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ancak cezanın geri bırakılması kararlaştırıldı.

19. yüzyıl Fransız tarihçisi Fustel de Coulanges şöyle der: “Antik Yunan’da ortak şölenlerde masada oturan yurttaşlar, din görevlisi kıyafeti giyerlerdi. Bu kişilere ‘parasite’ denirdi. Bu, kutsal bir unvandı.” Antik Yunan’dan günümüze kadar gelen bu parazit nesli, kitlelerin kamburlaşmış cahil aklından ve halkın sırtından asalakça geçinmeye devam ediyor. Toplumun vücudunu bu parazitlerden temizlediğimiz ölçüde sağlıklı bir uygarlığa ulaşabileceğiz.