Erzurum’un Palandöken ilçesinde DİB’e bağlı Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursunda belletmen olarak çalışan H.A.’nın, yaşları 10-11 arasında değişen 7 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Üstelik olayın duyulmasının ardından, konudan haberdar olan yetkililerin “bu tip kurumların ve şehrin imajını” bahane ederek olayın üzerini kapatmaya çalıştıkları öne sürüldü. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesine konu olan ve çocukların kan donduran ifadelerinden derlenen detaylar, herkesin midesini bulandıracak nitelikte:

H.A.’nın bir çocuğa 5 ay içerisinde en az 15 kez cinsel saldırıda bulunarak oral sekse zorladığı; bir çocuğa tecavüz ederken başka bir çocuğa da bu anları video olarak kaydettirdiği ve “Ailenize söylerseniz sizi keserim”, “Bildiklerini anlatırsan anneni babanı öldürürüm” diyerek çocukları tehdit ettiği ortaya çıktı.

Metafiziksel ahlak paravanının ardına saklanarak ahlaksızlık yapmak ve dinle bastırılan cinsellik/suçluluk duygusunu sapkın davranışlarla dışa vurmak, tek tanrılı dinlerin ne yazık ki ortak özelliği. Gerek devletin din kurslarında gerek devlet dışı cemaat yapılanmalarında sıkça rastladığımız cinsel istismar vakalarının ardı arkası kesilmiyor. Ahlakın dinlerin tekelinde olduğunu düşünen eğitimsiz ailelerin “ahlaklı insan olsun” diyerek çocuklarını teslim ettikleri kurumlar, çocukların hem duygusal hem de fiziksel olarak canını yakıyor ve geri dönüşümsüz travmalara yol açıyor. Tek çare, bu şer yuvalarının bir an önce kapatılmasıdır!