Türkiye’nin aydınlanma savaşçıları olarak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyuna bildiririz. 

8 Ekim 2021 tarihinde Hacı Şükrü Baktır İmam Hatip Lisesi temel atma töreninde, “Adama envai çeşit ilim vermişsin, doktor, mühendis, amir, memur yapmışsın ama vatan haini çıkmış, dini, imanı inkar ediyor. İnsanların değerine düşman, gidiyor silah çekiyor.” diyerek, vatanseverliği dindarlıkla bir tutan ve açıkça nefret söyleminde bulunan Özhaseki’ye hatırlatmak isteriz: Asıl vatanseverler, sosyal statüsünü, hatta can ve mal güvenliğini riske atarak tüm ulusu akıl, mantık ve bilim yoluyla aydınlatmak için çabalayan özgür düşünceli hümanistler, diğer bir deyişle “dini, imanı inkar edenlerdir.” 

Felsefe, bilim ve teknoloji gibi alanlarda en üretken topluluk olan, sadece kendi uluslarını değil tüm insanlığı uygarlaştıran hümanistleri vatan haini ilan etmek, en hafif tabirle lafını bilmemektir. Halkı dinle kandıran ve ülkemizi bugün içinde bulunduğu karanlığa sürükleyenlerin, yoksullaştırdıkları yaşamların üzerine kendi şatafatlarını inşa edenlerin ve Anayasayı her fırsatta çiğneyerek hukuksuzluğu kendilerine hak sayanların biz dinsizler olmadığı aşikârdır.

Sayın Özhaseki’den, sarf ettiği bu nefret söylemiyle hedef gösterdiği dinsiz vatandaşlarımızdan özür dilemesini talep ediyor ve bir milletvekili olarak laiklik ilkesine riayet ederek, inançlı/inançsız tüm yurttaşlara eşit davranması gerektiğini kendisine hatırlatıyoruz.