Geçtiğimiz haftalarda 2020 Tokyo Olimpiyatlarında boy gösteren A Millî Kadın Voleybol takımımıza giyim tarzları üzerinden saldıran dinci gericiler, bu kez de başarılı kadın voleybolcularımızdan Ebrar Karakurt’a cinsel yönelimi nedeniyle saldırdı. Bazı haber kaynaklarının atmış olduğu başlıklar da, aslında gündem olmaması gereken ve kişinin yalnızca kendisini ilgilendiren bu konuyu, toplumun “ulvi” görüş ve önerilerine sunmuş oldu.

Başını bir gericilik bayrağı gibi sallayarak uygarlığa ait her şeyi reddeden “Cübbeli Ahmet”, Instagram hesabında kadın arkadaşıyla bir fotoğrafını paylaşan Ebrar’a cinsel kimliği ve yaşam tarzı üzerinden saldırdı. Eşcinselliğin günah olduğuna dair hadislerden ve tanrısal azabı müjdeleyen Kuran ayetlerinden oluşan uzun bir tweet dizisi paylaşan Pelerinli Hoca, konuyu eşcinselliğin özendirilmesine getirerek şu sözleri sarf etti: “Elinde yetki olanlar bu sitelere ulaşımı engellemelidir ki böylece toplu helâklara mâruz kalmaktan selâmette kalalım, âhirette de azaba uğratılmayalım.” Al birini vur ötekine tweetlerden bir diğeri de, eski Ayasofya başimamı Mehmet Boynukalın’dan geldi: “Bir Müslüman olarak, dinî ve ailevi değerlerimizi hiçe sayanlara ve sporcular üzerinden LGBT’yi meşrulaştırma ve normalleştirme çabalarına kim destek oluyorsa hakkımı helal etmiyorum.” Ne diyelim… böyle şuursuzluklara ne yazık ki alışkınız.

Bu gerici saldırıya karşı toplumun bilinçli kesiminden ve sosyal medyadan Ebrar’a destek mesajları yağdı. voleybolmagazin.com’a açıklamada bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu Basın Sözcüsü Kurtaran Mumcu şöyle konuştu: “Ebrar Karakurt, Türk voleybolunun yetiştirdiği en önemli ve istikbal vadeden oyuncularından biridir. Sahada cesur, yürekli ve savaşçı ruhu ile oynayan ülkesini ve bayrağını en iyi şekilde temsil etmek için terinin son damlasına kadar akıtan savaşçı sporcudur. Herkesin özel hayatı kendisine aittir. Gerisi lafı güzaftır.

Sosyal medyada #EbrarKarakurt etiketi gündem oldu ve binlerce destek tweeti atıldı. Beşiktaş Voleybol Takımı da sosyal medyadan, “Bana ne, sana ne, bize ne, size ne, kime ne!” sloganıyla Ebrar’a destek verdi. Millî voleybolculardan Eda Erdem ve Naz Aydemir, yazar Ahmet Ümit ve oyuncu Doğa Rutkay da Ebrar’a destek verenler arasındaydı.

Öncelikle 2020 Tokyo Olimpiyatlarında tarihinde ilk kez çeyrek finale çıktıktan sonra 2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonasında da D grubundaki tüm maçlarını kazanarak 8’li finallere yükselen Kadın Voleybol Takımımızı ve bu takımın en başarılı oyuncularından Ebrar Karakurt’u bir kez daha tebrik ediyoruz!

Yobazların idrak edemedikleri konular üzerine konuşma ve bunu topluma yayma hastalıkları, cühelaya her seferinde başkasının yaşam tarzına saldırma aymazlığı veriyor. Böylece dinci gericiler arasında yükselen bir cehalet ve hadsizlik dalgası, gerçeklerden uzak bir şekilde koca bir tufana dönüşüyor.

Kimlik ve benlik bilinci olmayan, bireyleri dinî inançlardan ayrı değerlendirme kabiliyetinden yoksun insanlar diyarında, tarikat yuvalarında istismar edilen çocuklar için koparılmayan kıyamet özel hayata müdahale etmek için koparılıyor. Ama biliyoruz ki dinci zihniyet, arkasına gizlendiği “iman” kavramının altında yatanlardan duyduğu utancı, başkalarının hayatını sorgulamak ve yargılamak yoluyla bastırıyor. Cehaletin temsilcileri, sırtlarını dayadıkları siyasi gücün yardımıyla, kendisi gibi düşünmeyen ve olmayan herkese işte böyle kin ve nefret kusuyor. Bu hadsiz davranışlara ve riyakar dinciliğe karşı söylenmesi gereken çoktan söylenmiştir: “Herkesin aşkına kimse karışamaz!”