Darwin’in son büyük eseri olan İnsanda ve Hayvanlarda Duyguların İfade Edilmesi, derneğimizin Yazı İşleri Komisyonu sorumlusu Bahar Kılıç’ın çevirisiyle Alfa Yayınlarından çıktı. Daha önce Darwin’in Türlerin Kökeni, İnsanın Türeyişi ve Cinsel Seçilim kitaplarını çeviren ve Daniel Dennett’ın Darwin’in Tehlikeli Fikri adlı kitabının da eş çevirmeni olan Bahar Kılıç’ı bu önemli eseri dilimize kazandırdığı için tebrik ediyoruz. 

Bilimseverlerin ve özellikle hayvanseverlerin keyifle okuyarak bilgileneceği bir kitap bu. İnsanın sergilediği temel ifadelerin dünyanın her yerinde aynı olduğunu ve insanlarla hayvanların duygularını ifade etme biçimlerinde izlenen ortaklıkları kanıtlarla ortaya koyan Darwin, bu kitabında hem evrim kuramına sağlam bir destek daha sunuyor hem de etolojinin (hayvan davranışlarını inceleyen bilim dalı) temellerini atıyor. 

“Hiçbir bilimsel devrim daha önceki alışkanlıklarımızı ve kanaatlerimizi değiştirme açısından Darwin’in buluşuyla karşılaştırılamaz. Darwinci evrim çok derin bir biçimde, kendi varlığımız ve özümüze ilişkin algılarımızda ve bilimin işaret ettiği benzer sorular konusunda da bir devrim yaratmıştır: Biz kimiz? Buraya nasıl geldik? Diğer yaratıklarla ilişkimiz nedir ve hangi yolladır?”

–Carl Zimmer