TRT Çocuk ve Diyanet TV arasında “TRT Diyanet Çocuk Kanalı” kurulması için iş birliği protokolü imzalandı. İslamcılar için yeni bir ideolojik fetih anlaşması olan bu imza töreninin başlangıcında Kuran okundu.

İmza töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş şunları söyledi: “İnsanoğlunun karakterinin yüzde 60-70-80’i 7 yaş öncesi oluşmakta. 7 yaş öncesi oluşacak karakter yapısında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, TRT Genel Müdürlüğü’nün katkısının olması lazım. Biz yıllarca çocuklarımıza kendi değerlerimizi tanıtamadık. Tercüme çizgi filmlerle, yabancıların yaptığı filmlerle çocuklarımızı beslemeye çalıştık. Halbuki onları kendi milli ideallerimiz, yapımlarımızla beslememiz gerekiyor.”

Ayrıca söz konusu kanalda “Kur’an ve sünnet çizgisinde doğru dinî bilgiye dayanan yapımlar’’ yayınlanacağını vurgulayan Erbaş, bu projeyi “İslam alemi için büyük bir müjde” olarak nitelendirdi. İmza töreninde konuşan bir diğer isim de TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’di. Eren, TRT Çocuk kanalının tecrübesiyle hazırlayacakları çizgi filmler sayesinde geçmişini ve İslam dinini bilen çocukların yetiştirilmesine katkıda bulunacaklarını belirtti.

Eren’in “tecrübe” dediği, laik eğitimin katledilmesi olsa gerek. Hatırlayacağınız üzere MEB’in ve Diyanet’in çocuklara yönelik çalışmaları, daha önce de seküler kesimden tepki almıştı. 2020’de TRT’nin EBA kuşağında MEB’in hazırladığı uzaktan eğitimlerin ders aralarında, ilkokul öğrencilerine iple idam etme ve kafa kesme görüntüleri içeren “Kilometre Taşları” isimli bir animasyon izletilmiş; ders aralarında da ilahiler dinletilmişti.

Benzer skandal görüntüler, Diyanet-Sen’in geçtiğimiz hafta çıkarmaya başladığı çocuk dergisine de yansıdı. Güya çocuklar için hazırlanan dergide iple idam ve kılıçla kafa kesme görüntülerinin yanı sıra ayakları zincirlenmiş çocuk köle resimlerine de yer verildi. Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahar Gökler, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “3-6 yaş arası çocuklara tek bir dinin kalıpları içinde bir eğitim vermek, çocukların bilişsel süreçlerini, ruhsal gelişimlerini, sosyal gelişimlerini ve aynı zamanda değerler sistemleri üzerinde evrensel bakış açılarını daraltır. Bu hem sınırlayıcı hem de çocukların yaşlarına uygun olmayan bir uygulama.” Benzer bir tepki de siyasi kanattan geldi. Dinin vahşi yüzünü gözler önüne seren görüntüler hakkında konuşan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya şunları söyledi: “Hatırlarsınız EBA TV’de çocuklarımıza idam animasyonu izletilmişti. Şimdi de Diyanet-Sen çocuk dergisinde kafa kesme, idam, savaş, ayağından zincirle prangalanmış çocuk görselleriyle körpe beyinler zehirliyor. Çocuklara kıymayın efendiler!”

Bütçelere doymayan ve hukuki olarak denetlenemeyen iki kurumun asırlar öncesinin hurafelerini “Milli değerler” adı altında eğitim müfredatına sokması yetmedi, şimdi de şiddet ve din içerikli yapımlarla çocukların zihinlerini zehirlemek için ayrı bir kanal kuruluyor. Üstelik bunu da, çocukların zihnen istismara en açık olduğu yaşta yaptıklarını açıkça ve utanmadan söylüyorlar. Bu kepazelik, yalnızca çocuk haklarını değil, Anayasamızın değişmez ve değişmesi teklif dahi edilemez 2. maddesini de (“Türkiye Cumhuriyeti, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.”) ayaklar altına almakta ve Cumhuriyet değerlerini hiçe saymaktır. Daha da önemlisi, Siyasal İslam’ın çocuğa bakış açısını ortaya koymaktadır.

Toplumun Müslüman, gayrimüslim ve inançsız her kesiminden alınan vergilerle devletin resmî yayın organında, belirli bir ideolojinin topluma dayatılması ve çocukları travmatize etmek suretiyle din propagandası yapılması kabul edilemez. Çocuklarımızın üzerinden ellerinizi çekin!