Laik kimliği ve Cumhuriyetçi duruşuyla tanınan İlahiyatçı yazar/öğretmen Cemil Kılıç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2018 yılında paylaştığı iki tweet nedeniyle yargılandığı davada 7 ay hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu. Sayın Kılıç’ın söz konusu paylaşımları şöyleydi:

• Bir ilahiyatçı olarak yazıyorum ki tarih Türkiye’deki İslamcılar kadar hırsız, düzenbaz, yalancı ve cahil bir topluluk görmüş değildir. İslamcılar Hz. Muhammed öncesi cahiliye devrinin temsilcileri gibiler. İslamcı sapkınlığa karşı çare devrimci Muhammedî Müslümanlıktır!
  • Din, güzel ahlaktır, diyor sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed! Lakin gel gör ki dincilerin çoğu ahlaksız!

Cemil Kılıç, kendisine verilen cezaya ilişkin şu açıklamada bulundu: “Dincilik korundu, dindarlık cezalandırıldı. İslamcılık korundu, Muhammedî Müslümanlık cezalandırıldı. Düşünce ve ifade özgürlüğü ayaklar altına alındı.” Şikâyetçi kurumun Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu olduğunu belirten Kılıç, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü olmasaydım ceza almazdım.dedi.

2019 yılında da, başörtüsünün İslami bir gelenek olduğunu ve ilahi bir emir olmadığını söylediği için kendisine dava açılan Kılıç, bu paylaşımın ardından Akit gazetesi tarafından “din karşıtı öğretmen” ve “sapkın” ilan edilerek hedef gösterilmişti. Bunun üzerine Rami Atatürk Anadolu Lisesindeki görevinden uzaklaştırılan ve ölüm tehditleri alan Kılıç, Gerçekten anlamıyorum!…Şeriat hukukuna geçtik de bir tek benim mi haberim yok?! diyerek haklı tepkisini göstermişti.

Görüldüğü üzere, dinciliğin hüküm sürdüğü toplumlar sadece seküler değil dindar kesimin de nefes almasını zorlaştırıyor. Bu vesilesiyle, derneğimizin de dostu olan Cemil Kılıç’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Düşüncelerin özgürce ifade edildiği, hiç kimsenin inançları ve eleştirileri yüzünden tehdit edilip cezalandırılmadığı bir topluma ulaşmak için tek çıkar yolun, sekülerizme sıkı sıkıya sarılmak olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Ne yazık ki toplumumuzun bu farkındalığa ulaşması için önümüzde çok uzun bir yol uzanıyor…