16. Runatolia Maratonu 7 Mart tarihinde Antalya’da gerçekleştirildi. Bu seneki etkinlikte pandemi önlemleri nedeniyle sadece kayıtlı koşucuların etkinliğe katılmasına izin verildi ve halk koşusu iptal edildi. Atatürk Kültür Parkı Cam Piramit önünden başlayan organizasyonda maraton, yarı maraton, tekerlekli sandalyeli engelliler, 10 kilometre ve takımlar koşusu yapıldı. Sosyal mesafe kuralına göre sıralanan sporcular, taktıkları maskeleri start verildikten sonra belirli aralıklarla konulan çöp kutularına attı. 39 ülkeden yaklaşık 3500 kişinin koştuğu maratonu, erkeklerde Mohammed Rasheed (Kenya) ve kadınlarda Marina Fidler (Rusya) birincilikle bitirdi.

Alınan sıkı önlemler sayesinde sezonun geri kalan etkinliklerinin de bu şekilde yapılabileceğine dair örnek teşkil eden ve 2021 sezonunun ilk maratonu olan Runatolia maratonuna, Ateizm Derneği adına derneğimizin Gönüllü Komisyonu Başkanı Ozan Emrah Güneysu katıldı. Dernek yönetimi tarafından kendisine hediye edilen logolu tişörtle maratonda derneğimizi temsil eden Güneysu, 974 sporcunun katıldığı 10 km parkur koşusunu 1 saat 9 dk 24 saniyelik skorla sağlıklı bir şekilde tamamladı.
Ateizm Derneği her yerde! sloganını koşuya taşıyarak bizi gururlandıran Ozan Emrah Güneysu’yu tebrik ediyoruz.