Sokağa çıkma yasağına uymadıkları için evsiz yurttaşlara ceza kesildiği, maskesi kopan ve yeni maske alacak parası olmayan bir gencin dört bekçi tarafından yere yatırılıp kelepçelendiği, dükkânları “lebalep” boş olan esnafın madden ve manen intihara sürüklendiği bir ortamda adeta bir cihat şöleni havasında geçen AKP kongreleri hız kesmeden sürüyor. Üstelik pandemi önlemleri kapsamında yurttaşların cenazelerine kısıtlama getirilirken, hükümete yakınlığıyla bilinen gerici isimler için, koronavirüse adeta davetiye çıkaran geniş kapsamlı cenaze törenleri düzenleniyor.

İktidar partisine yakınlığıyla tanınan Giresun’un üfürükçü hocasıNuri Genç, Ocak ayında Covid-19 tanısıyla ölmüştü. Ordu ve Bulancak milletvekillerinin ve belediye başkanlarının kendisinin eski öğrencileri ve müritleri arasından çıktığı bilinen Genç’in cenazesi, son dönemde tüm V.İ.P. Müslümanlara (bütün tarikat liderlerine ve AKP’lilere) tanınan hakla, Covid-19 önlemleri ve yasakları göz ardı edilerek gerçekleştirildi. Önce stadyumda düzenlenmesi kararlaştırılan cenaze töreni, Giresun Sarayburnu Camiinde yapıldı. Üfürükçü hocanın karantinada olması gereken oğlunun da hazır bulunduğu cenaze töreninin ardından Ordu’da Covid-19 vakaları yükselişe geçti. Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda, Menzil cemaatinin baskın olduğu ve ambulans uçaklarının kuyruk numarasına GVS (Gavs-ı Sani) yazdıran Sağlık Bakanlığının hastanesinde çalışan bir memur da, “Ben peygamber torunuyum. İnsanlara okunmuş iplik veriyorum” diyerek üfürük seansı yapmıştı.

“Üfürükçü” Nuri Genç’in cenazesine benzer bir diğer örnek de, hadis âlimi Muhammed Emin Saraç için 21 Şubat’ta düzenlenen, Erdoğan ve AKP kurmaylarının bizzat katıldığı İstanbul Fatih Camiindeki cenaze töreniydi. Hatta hınca hınç bir kalabalığın toplandığı cenaze sonrasında Sağlık Bakanı F. Koca, “Ben cenazede sosyal mesafenin ortadan kalkacağını ve böyle bir görüntü olacağını ön göremedim. Vatandaşlarımızdan bu görüntü için özür diliyorum” demişti. İnsan hakları ve demokrasinin yürürlükte olduğu uygar bir ülkede, bir devlet yetkilisinin böylesine ölümcül bir hata yapmasının tek özrü istifa etmek olurdu.

İslamcılara hayattayken olduğu kadar öldükten sonra da yapılan ve toplum sağlığını hiçe sayan bu “ideolojik torpillerin” hepimizi etkilediği açık. Gericilik virüsünün son mutasyonu olan bu din güdümlü iltimaslar, koronavirüsün kendisinden daha tehlikeli; üstelik çok daha hızlı yayılıyor.