2015 yılında Charlie Hebdo mizah dergisinin Muhammed Peygamber karikatürlerini yayımlaması üzerine başlayan ve zaman içerisinde pek çok ülkeye yayılan terör dalgası büyümeye devam ediyor. İşte son haftalarda gerçekleştirilen radikal İslamcı terör saldırıları:

  • 5 yıl sonra gelen ikinci terör dalgası bu olayla başladı. 16 Ekim 2020 tarihinde Paris’te 18 yaşındaki Çeçen uyruklu bir sığınmacı terörist, okulunda Muhammed Peygamber karikatürlerini gösterdiği için öğretmen olan Samuel Paty’nin kafasını kesti. 
  • 29 Ekim 2020 tarihinde Fransa’ya kaçak yollardan giren bir radikal İslamcı, ülkenin topraklarına ayak bastığı gün Nice şehrindeki ünlü Notre Dame Katedralinde bir kadının kafasını kesti ve iki kişiyi bıçaklayarak öldürdü.
  • 29 Ekim 2020 tarihinde Bangladeş’in Lalmonirhat bölgesinde yaşayan 35 yaşındaki bir şahıs, Kuran’a hakaret ettiği iddiasıyla linç edilerek öldürüldü ve bedeni yakıldı.
  • Yine 29 Ekim günü İslamabad Hafsa Camiinde küçük kız çocuklarını toplayan İslamcılar, çocukların gözü önünde Macron kuklasının kafasını kesti. Ardından küçük kızlara intikam yemini ettirip cihatçı sloganlar attırdılar.
  • 2 Kasım 2020 tarihinde Viyana’da bir İslamcı, 4 kişiyi öldürüp 22 kişiyi yaraladı. Suriye’deki IŞİD örgütüne katılmak üzere ülkeden çıkmaya çalışırken yakalanan terörist, iyi halden serbest bırakılınca bu saldırıyı gerçekleştirdi. Viyana’daki bu son saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2017 yılında söylemiş olduğu, “Böyle giderse hiçbir Avrupalı güvenle sokağa çıkamaz” sözleri uluslararası camiada tekrar gündem oldu.
  • Fransa ve İslam alemi arasındaki gerilime dair Eski Malezya başbakanı Mahathir Mohamad’in, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada en dikkat çeken sözleri şunlar oldu: “Müslümanların, geçmişte yapmış oldukları katliamlar yüzünden Fransa’ya kızgın olma ve milyonlarca Fransız’ı öldürme hakları var.” 
  • GlobalStrat’ın genel müdürü O. Guitta, yarın bu saldırıların başka Avrupa ülkelerinde de olabileceğini, önümüzdeki birkaç ay içinde okulların ve hastanelerin muhtemel terör saldırılarının “potansiyel hedefi” olacağını belirtti. Endonezya Ulusal Polis Komisyonu başkanı Benny Mamoto ise, “Macron özür dilemediği veya diyalog kurmaya yanaşmadığı sürece saldırılar devam edecek” dedi.