Ateizm Derneği’nin Eylül 2020 tarihinde TCK’nın 257. maddesine dayanarak suç duyurusunda bulunduğu din görevlisi İhsan Şenocak hakkında, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verdi. 

Ocak ayında Twitter’a düşen videoda, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı bir eğitim kurumunda “Din Görevlisi” olarak görev yapan İhsan Şenocak’ın, “Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanmıyor mu senin?”, “18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde yüreğin parçalanmıyorsa, vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak.” ve “Allah’ın emanetini ne hale getirdin? Sevindin mi üniversiteyi kazanınca?” gibi söylemleri, haklı olarak tepki çekmişti. Ateizm Derneği’nin gönüllü avukatlarından Mehmet Türkaslan, TCK’nın 257. maddesi uyarınca “görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla, derneğimiz adına Şenocak hakkında kamu davası açılması için suç duyurusunda bulunmuştu.

Ateizm Derneği’ne tebliğ edilen karar ise ne yazık ki şöyle: Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Cumhuriyet Savcısı Burak Keskin, 2020/15198 sayılı karar numarası ile söz konusu videoda bir suç unsuru bulunmadığı ve kovuşturma gerektirmediği sonucuna varmıştır. Dosya kapatıldı, yobaz ve cinsiyetçi zihniyet bir kez daha kazandı.