BirGün’ün haberine göre, TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü Kamuran Yazıcı, TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun ve birim amirleri, tren kazalarına karşı Ankara Tren Garında kurban keserek dua etti.

YHT, mevcut iktidar için bir propaganda malzemesi veya gövde gösterisi yapılacak bir konu olabilir, ama Çorlu’daki tren kazasının acısı bizler için hâlâ taze. Üstelik kontrol mekanizmalarında, iletişim ve haberleşme sistemlerinde meydana gelen aksaklıklar giderilmedikçe, önüne geçilebilecek sorunlar can almaya devam ediyor.

BTS genel sekreteri İsmail Özdemir, BirGün’e yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Geçtiğimiz hafta dört gün içerisinde TCDD’de üç önemli tren kazası oldu. İki makinist hayatını kaybetti, iki makinist ağır ve iki makinist de hafif yaralandı.”

Kazalara karşı bilimsel bir bakış açısıyla, uzmanların görüşlerini temel alan ciddi önlemler alınmalıdır. Fakat öyle görünüyor ki TCDD yönetimi bizimle aynı fikirde değil; dua etmek ve kurban kesmek, gerçekçi önlemler almaktan çok daha cazip.  

Bu olaylar, dinin ülkemizde nasıl bir fonksiyona sahip olduğunu ve dinsel bakış açısının beraberinde getirdiği tehlikeleri bir kez daha gözler önüne seriyor. Ne yazık ki can alacak düzeyde bir yozlaşmanın, dini ritüellerle maskelenmeye devam edildiği görülüyor. Aklı ve bilimi temel almayan bir yaklaşımda diretildiği sürece, insan yaşamının herhangi bir değeri olmayacağını bir kez daha anımsatmak isteriz.