30 Eylül Blasphemy Day, dinlerin de tıpkı siyasi görüşler gibi eleştiriye açık olduğunu savunmak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla 2009 yılından beri tüm dünyada kutlanmaktadır. Kutlamalar, dinle devlet işlerinin ayrı tutulması kapsamında sekülerizmi savunan ve derneğimizin de ortak çalışmalar yürüttüğü Center for Inquiry (CFI) tarafından başlatılmıştır.

Ateizm Derneği olarak, uluslararası ölçekte kutlanan bu güne daha özgün, güncel kültürümüze daha uygun bir isim vermeye karar verdik:

Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında din konusundaki düşüncelerimizi korkmadan, özgürce ifade etmek; dine hakaret yasalarıyla susturulmadığımız bir dünyada yaşamak istiyoruz! Dini Taşlama Günümüz kutlu olsun!

Profil resminize bu güne özel çerçeveyi eklemek için: www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=333771637896372