Uzaktan eğitim kapsamında, geleceğin akıllı nesillerini yetiştirmesi gereken Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi kanalında, inançsızlık felsefelerine dair akıl dışı söylemler dile getirilmektedir. “Ateizmin insan fıtratına uygun olmadığı” gibi iddialarla, gençlerin zihinlerine hem yanlış hem de ayrıştırıcı bilgiler empoze edilmektedir. 

Öncelikle “insan fıtratına” asıl uygun olmayan şey, insan fıtratına neyin uygun olup olmadığı kararını, doğaüstü varlıklara körü körüne inanan bilim düşmanı çevrelere bırakmaktır.

İkincisi, insan dediğimiz Homo sapiens, mevcut bilimsel verilere göre en az 350-300 bin yıldır dünyadadır. Semavi dinlerin en eskisi olan Musevilik ise taş çatlasın M.Ö. 7. yüzyıla dayanmaktadır. Dolayısıyla MEB’in mantığına göre, insan en az 349 bin yıl boyunca “fıtratına aykırı” yaşamıştır!

Üçüncüsü, ateizm doğası gereği akılcılığa ve sağduyuya dayanan bir ahlak biçimi benimsemeyi gerektirir. Dolayısıyla ateizm temelli bir ahlak anlayışı akılcı, bilinçli, yardımsever ve vicdan sahibi bireyleri kapsar. Bir ateistin ahlakı, “düşen uçakta ateist olmazmış” gibi zayıf bir argümanla sorgulanamaz.

MEB, ateist felsefeyi düşman belleyerek gelecek nesillere en büyük kötülüğü yapmaktadır.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın