CNN Türk kanalına konuk olan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Koronavirüs ile ilgili konuşması sırasında “Allah virüsleri insanların belli bir sayının üzerinde çoğalmaması için yarattı” diyerek yeni bir skandala imza attı. Bilime bakış açısının ülkemizdeki vahametini ortaya koyan bu zihniyetteki insanlara sormak lazım: O zaman neden Allah’ın işine burnunuzu sokuyorsunuz? “Vardır Allah’ın bir bildiği” diyerek bırakın o zaman Allah’ın yarattığı virüsle uğraşmayı?! Bu mantıkla varılacak yer bellidir.

Evrenin “insan için” yaratılmış olduğunu varsayarak, buna inanarak tutulacak hiçbir yol doğru olamaz. Ekosistemi ve doğanın işleyişini anlamamakla eşdeğer olan ve bilime külliyen sırtını dönen bu KİBİRLİ tutumun ne insanlığa faydası olabilir ne de dertlerimize çözüm üretmesi beklenebilir.

Yandaşlığın ve din simsarlığının insan hayatı söz konusu olduğunda bile elden bırakılmadığına tanık olmak, virüsün kendisinden daha korkutucudur. Bu bilim düşmanlığından artık sıyrılın!

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın