Okuduğu kitaplarla Türkiye gündemine oturan 10 yaşındaki Atakan için çirkin bile denemeyecek ifadelerde bulunan Erkan Naldemirci isimli şahıs, İstanbul Barosu’nun verdiği şikayet dilekçesiyle gözaltına alındı ve işinden uzaklaştırıldı. Özyeğin Üniversitesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Üniversitemizin ilke ve değerleriyle hiçbir şekilde örtüşmeyen paylaşımlarda adı geçen çalışanın 25 Şubat 2020 tarihinde kurumumuz ile ilişiği derhal kesilmiştir.”
10 yaşında bir çocuk bu ülkedeki yetişkinlerin en az yüzde 60’ından daha zeki ve başarılı olduğunu ispatladığı ve bazı ateist yazarların da kitaplarını okuduğu için “tecavüz edilmek” ile tehdit ediliyor. Fikir üretemeyenlerin cinsel ve fiziksel şiddet üretmeleri nasıl bir ahlaki çöküntü içinde olduğumuzun resmini yeniden gözler önüne seriyor. Birileri ve bir şeyler uğruna ölmeye değil de her şeye rağmen yaşamaya; savaşa değil de barışa ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerde, ülkemizi içinde bulunduğu maddi ve manevi enkazın altından çıkarıp halkımıza parlak ve uygar bir gelecek inşa edecek yeni nesil gençlerimizin bu şekilde tahkir edilmesi, ahlaki ve milli değerlerimize ihanetten başka bir şey değildir.
Savcılıktaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Naldemirci’nin, ufacık bir çocuk üzerinden ortaya koyduğu, nefret söylemi içeren bu zihniyetle sokaklarda serbest gezmesinin bile çocuklarımız ve toplum açısından bir tehdit olduğu açıktır.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın