MEB’de skandallar bitmiyor. Daha önce öğrencilere zorla din dersi seçtiren Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, şimdi de Balıkesir’deki bir okulda C. isimli öğrenciye, aşağılık duygusunu yenmenin yolu olarak dua etmeyi öneren bir metin okuttuğu kaydedildi. Kamuoyunda tartışma yaratan metinde şu ifadeler yer alıyor:
“Günümüzde kendisini gerçekleştiremeyen insanlarımızın temel sorunlarından bir tanesi aşağılık duygusudur. Oysa ki Allah’a olan inanç, insanlardaki aşağılık duygusunun ortadan kalkmasını sağlar. Allah’a olan inancımızı arttırırsak, bunun kendimize olan güven ve saygıyı arttırdığını görürüz. Dualarınızı gerçekten içinizdeki şüpheleri, korkuları ve aşağılık duygusunu kaldırma amacıyla yapın.”

Bu, her şeyden önce gizliden gizliye nefret mesajı içeren bir metindir (dua etmeyenlerin aşağılık kompleksi olduğu önermesini içermektedir) ve bu suçun çocuklar üzerinden işleniyor olması işin daha da vahim yönüdür.

Dua kelimesinin TDK’daki sözlük anlamı, “Tanrı’ya yalvarma, yakarış için söylenen dinî metin”dir. İnançlı bireylerin, aşağılık duygusundan arınarak KUL değil BİREY olmayı seçmiş inançsız kesime yönelttiği bu hakarette, şüphesiz düşünen insanlar için alınacak büyük bir ibret vardır.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın