Valilik, Milli Eğitim Bakanlığı ve Müftülük organizasyonuyla ana okullarında uygulamaya sokulan, 4-6 yaş arasındaki çocukları hedef alan “Dinimi seviyorum, öğreniyorum” projesinde yaşanan olumsuzluklar, çocukları psikolojik, sosyolojik ve fizyolojik olarak etkilemekte, travma yaratmaktadır. Kadın olduğu için halasının elini sıkmayan erkek çocuk; tuvalet duasını unuttuğu için tuvalete gidemeyen çocuk; uykusundan kabuslarla uyanan çocuklar vb örnekler, velilerden gelen şikayetlerden yalnızca bazıları. Bilim ve akılla, dahası insanlıkla örtüşmeyen bu din temelli ahlak anlayışı hem çocukların hem de ülkemizin geleceğini tehlikeye atmaktadır.

Ateizm Derneği olarak bütün sivil toplum örgütlerini, sendikaları, odaları ve baroları bu olumsuzluklara önlem alacak şekilde etkin olmaya; ana okullarında değerler eğitimi adı altında din eğitim uygulamasıyla çocukların zihinlerini körelten ve karartan böylesi eylemlerle mücadele etmeye çağırıyoruz.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın