Haber kaynağına göre, “Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), İslam Kültür Merkezleri (VIKZ) gibi derneklerin kendi imam yetiştirme projeleri bulunuyor. Ancak DİTİB, Türkiye’nin gölgesinde olmakla suçlanıyor. Ayrıca Alman medyasında sık sık Türkiye’den gelen imamların bu ülkenin güdümünde olduğu yönünde haberler yer alıyor.

Ülke genelinde DİTİB’in bünyesinde bine yakın cami bulunuyor. DİTİB, imamların eğitiminin devletin değil dini grupların işi olduğu yönünde görüş beyan ediyor. Daha önce Alman güvenlik güçleri, bazı imamların evlerine baskın düzenleyerek arama yapmıştı. İmamların Türk hükümeti adına Gülen cemaati üyelerine yönelik casusluk yaptığı iddia edilmiş, DİTİB ise söz konusu suçlamayı reddetmişti.”

Almanya, Osnabrück Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde imam yetiştirmek için harekete geçti. Almanya’nın ithal aldığı imamlarla İslamın yapıtaşı olan cihadist düşünceleri engellemek istediği açık görünüyor. Alman yetkililerin kendi ülkelerinde yaşayan Müslüman toplum için yetiştireceği imamların alacağı dini eğitimde kullanılacak kaynaklar, umuyoruz ki kapsamlı bir incelemeden geçirilir. Darul Harb olarak addedilen Almanya’nın Konya’da asılan pankartla toplum nezninde nefret söylemi olarak kabul edilen Maide-51 ayetini nasıl değerlendireceği ise merak konusu.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın