Salgınları ve ölümcül hastalıkları Tanrı’nın lütfu veya gazabı ve biricik kanıtı olarak gören “şaklabanlar”, camilerin toplum sağlığı adına kapatılmasını 2 haftadır bas bas bağıran, aklın ve bilimin tek çözüm olduğunu ve insanlığın bu felaketten ancak bilimle çıkacağını savunan bizlere mi saldırıyor? 

Sözümüz dürüst, iyi niyetli inananlara değildir. Sözümüz, kendilerini gazete sanan bir çaput parçasının yazarlarına, yetkililerine ve destekçilerinedir. Ne ironiktir ki bu saldırı aslında yenilgilerinin itirafı ve yobaz düşüncelerinin iflasıdır. Gerici kesimin “lay lay lom” yaşadığını iddia ettiği biz ateistler, corona virüsü bir lütuf ya da gazap olarak değil, bir doğa gerçeği olarak kabulleniyor ve çareyi dualardan değil temel bilimlerden, tıptan ve kendilerini insanlığa adamış aydın insanların elinden bekliyoruz. 

Bizim endişemiz, dincilerin beklediği cehennem ateşi değil cehalet virüsüdür. Zihinlerinde yarattıkları bu cehennem ateşi elbet bir gün karanlığa gömülür, ama ateizmin ve aydınlanmanın can verdiği bilim ve akıl güneşi, binlerce yıldır akıl tutulması yaşayan birkaç “gafil“in üflemesiyle sönmez, sönmeyecektir!

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın