KAMUOYUNA DUYURULUR

İzlenen politikalar sonucu giderek bölünen toplumumuzu kucaklaştırmak ve karşılıklı hoşgörüyü artırmak amacıyla kuruluşumuzun 5. yıldönümü vesilesiyle 28 Nisan 2019 Pazar günü İstiklal Caddesi’nde yapmayı planladığımız İNANÇ VE İNANÇSIZLIK ÖZGÜRLÜĞÜ YÜRÜYÜŞÜ’nü iptal etmek zorunda kaldığımızı kamuoyuna duyururuz.

23 Mart 2019’da izin için başvurduğumuz yürüyüşümüze, önce sözel olarak telefon ile aranıp onay verilmesine rağmen, yazılı izin belgesi tanzimi son haftaya kadar bekletilmiş ve en sonunda gerekçesiz ve keyfi bir şekilde Beyoğlu Emniyet’i tarafından veto edilmiştir.

Farklı inanç ve inançsızlık gruplarının kucaklaşması amacıyla düzenlenen bu demokratik ve barışçıl yürüyüşümüze yapılan anti-demokratik hareketi kınıyoruz. “İnanç ve İnançsızlık Özgürlüğünün” temel bir insan hakkı olduğunu savunan destekçilerimizin polis şiddetine maruz kalmaması adına yürüyüş etkinliğimizi iptal ettiğimizi üzülerek bildiririz.

Ateizm Derneği 5. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlediğimiz kokteyl resepsiyonu ise daha önce duyurulduğu gibi; ünlü konuklar, stand-up gösterisi ve DJ performansı eşliğinde planlanan yer ve saatte gerçekleşecektir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın