ATEİZM DERNEĞİ FELSEFE OKULU BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİN’DE AÇILDI !

Bir psiko analist, psikoterapistin ve felsefecinin gözünden Sigmund Freud ve Ateizm… Bu dersi sakın kaçırmayın!…

Şükrü Alkan Kimdir?

FREİE UNİVERSİTAET BERLİN M.A.1996
M. A. (Master Artium)

FREİ UNİVERSİTAET BERLİN

10 Nisan 1989 – 13.07.1994

Alman Dili ve Genel Dil Bilimi

(Anlam ve Psiko- linguistik – Sosyo- ve Textlinguistik)Anabilim Dalı

Sosyalbilimler Fakültesi Psikoloji, Felsefe, Sosyoloji Yüksek Lisans Mezunu

1998 -2002 süresince Aile ve Çift Terapi Enstitüsü’ nde Psikoterapi ve Aile -Çift terapi Öğrenimi

(*) Diploma Türü (Lisans ve Yüksek Lisans)

2001-Devlet Psikoterapi Unvanı

Alman Dili ve Genel Dil bilimi (Linguistik)Anabilim Dalı Doktora başvurusu ve Doktoraya kabul edilme.

04.11.87 Eğitmen Meslek ve Eğitsel -Psikoloji Uzmanlık Bölüm Okulu Mezuniyeti

MESLEKİ ALAN EĞİTİMLERİ

1964 doğumlu, ilk ve orta öğrenimini Türkiye de tamamlayan Şükrü Alkan, 1982 ocak ayın dan, haziran 2006 yılına kadar Federal Almanya nın Berlin kentinde yaşadı.
Ağustos 1983 ve kasım 1987 arası 4 yıllık Eğitmen Uzmanlığı ve Eğitsel Psikoloji Bölümü Okulunu bitirdikten sonra iki yıl kadar Berlin Eğitim Senatör (Bakanlık) lüğüne bağlı devlet İlköğretim okullarında kadrolu eğitmen ve pedagog olarak çalıştı.

Ekim 1989 ve temmuz 1995 arası Berlin Hür Üniversitesinde (Freie Universitet Berlin) Germanistik Fakültesi-Alman Dili, Dilbilimi – ve Alman Edebiyatı öğrenimi ile Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji, Psikoloji ve Felsefe bölümlerini okuyarak, Lisans ve Yüksek Lisans (Master) programlarını bitirdi.

1989 -2006 yılları arasında farklı gelişimler için geliştirilen pedagojik ve eğitim yöntemleri konseptleri çerçevesinde Berlin Sosyal hizmetler ve Aile eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde Aile Eğitim danışmanlığı- çocuk ve ergenlik dönemleri ile ilgili gelişim sorunları kapsayan faaliyet ve çalışmalarda bulundu. Bu bağlamda 1995 -1996 yılları arasında Eğitim ve sosyal danışmanlık sertifikası ve bu içerikte (terapötik ve eğitsel psikoloji ) düzenlenen çeşitli programatik katılım belge ve sertifikaları ile faaliyet ve çalışmaları da söz konusudur. Ayrıca Psikoterapi devlet sınavına katılarak terapist olarak Berlin de 7 yıl boyunca Praxis Medial kurumunda çalışmıştır.

1998 -2002 yıllarında Berlin de “Sistematik ve Entegratif Aile ve Çift Terapi Enstitüsü” nde eğitim ve öğretim görerek (Kolluquium) 14. 09. 2005 yıllarında yazılı ve sözlü –uygulamalı terapötik sınavları kazanarak yaklaşık 1000 saat teorık ve pratık uygulamalı ders ve ünitelerine katılarak mezuniyet sertifikasını (Aile ve Çift Terapisti ) almıştır.
1999 -2006 yıllarında aralıksız olarak iki farklı kurumda sunulan Aile Eğitim Danışmanlığı – Pisiko –sosyal ve sistematik -terapötik hizmetleri departmanında ambulant ve yerinde Aile ve Çift terapisti olarak çalıştı.

2006-2007 Sivas, MEB özel eğitim kurumunda, Dershanede Rehberlik ve felsefe ögretmenliğini yaptı. Ayrıca MEB e bağlı engelli çocuk ve gençlerin ebeveynlerine sağlık, eğitim, sosyal ve engellilere yaklaşımlar sorunsallığında ayrıca engellilerin farklı engellilikleri konusunda aydınlatıcı ve yönlendirme metod ve yöntemler kapsamında çalıştı.

2008-psikoterapi&felsefi danışmanlık alanında terapötik çalışmalarına devam etmektedir.

Birbirinden değerli akademisyenlerin 18 Nisan ile 4 Temmuz tarihleri arasında toplam 8 ders vereceği felsefe okulumuzda ön kayıt yaptıranlara her oturum sonunda Katılımcı Belgesi ve tüm kuru tamamlayanlara Ateizm Derneği Felsefe Okulu Diploması verilecektir.

Altıncı ders 20 Haziran Cumartesi, saat: 14:00-17:00 arası Kuzey Kampusü, NewHall#101’de.
Katlım Ücreti: Tam 10TL, Öğrenci 5TL, Üyelere Ücretsiz.

Felsefe Okulumuza ön kayıt için aşağıdaki linkten bilgilerinizi ulaştırabilirsiniz.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın