Geleceğin daha özgür bireyleri olarak yetiştirilmesi gereken çocuklarımızın, henüz zihnen ve bedenen uygun olmadığı halde zorunlu din dersleriyle gelişimlerinin sekteye uğradığı, son 3 yılda çocuk gelin sayısının 181 bin’ i aştığı, çocuk işçi sayısının 900 binleri bulduğu ve bu oranla dünya’da 2.liğe yerleşmiş olan bir ülkede yaşıyoruz.

Bu gerçeklikler ortada dururken, Dünyanın tek çocuk bayramının kutlandığı ülkenin de aynı ülke olması bizleri bir çok sorgulamaya itmektedir. Bu sorgulamalarımız içerisinde çocuklarımızın daha özgür, daha ilerici, daha eşitlikçi ve laik bir eğitimi hak ettiğine inanıyoruz. Böyle bir eğitim sisteminin olduğu bir ülke için çabalıyoruz.

Bu çabalarımızla gerçekleşecek olan laik bir eğitimin ciddi olarak hissedildiği, her çocuğa fırsat eşitliğinin tanındığı, alınıp satılmadığı, ezilip, hor görülmediği, küçücük bedenlerin çalışmak zorunda bırakılmadığı, çocukluğunu çocukça yaşayabildiği ve mutlu olabildiği bir ülkenin vatandaşları olmayı hak eden tüm çocuklarımızın, 23 Nisan Çocuk Bayramlarını ve demokrasinin olmazsa olmazı Milli Egemenlik bayramını kutlarız.

Saat 13′ te Kadıköy Boğa’ da buluşuyoruz…
Saat 14′ de Kadıköy Rıhtım’da Atatürk heykelinin bulunduğu meydanda belediye törenine katılıyoruz.
Tişört ve Ateizm Derneği brandamızla yine sokaklardayız!

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın