Gazete Duvar’ın haberine göre, İstanbul Sultangazi’deki Cebeci Camisi imamı Murat Gündoğdu’nun Cuma namazında sarf ettiği, “Kardeşlerim, silahlarınızı elden geçirin. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı kontrol edin, iki silahım dolu ve hazır” şeklindeki skandal beyanları büyük tepki topladı. 

Gündoğdu’nun, cep telefonuyla çekilen bir video kaydında “Kardeşlerim, silahlarınızı elden geçirin. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı kontrol edin, iki silahım dolu ve hazır. Artık sabrımız kalmadı. Bu ülke ve halkı, 80 yıldır ne acılar çekiyor, Ermeni kökenlilerden ne sıkıntılar görüyor. Şehitlerimiz sayılamayacak kadar çok.” ifadelerini kullandığı görülüyor. Bu sözler üzerine camide bulunanlar, Gündoğdu’ya tepki gösterdi.

Ayrıca, Gündoğdu’nun her Cuma hutbelerinde iktidarı övdüğü ve parti propagandası yaptığı, bunun da vatandaşlar arasında hoşnutsuzluk yarattığı belirlendi. Daha önce de Gündoğdu’nun yaşadığı lojmanın kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kurşunlandığı biliniyor. Görüntülerde, imama tepki gösteren ve bir gazi olduğu belirtilen 53 yaşındaki Halit Demir’in camiden zorla çıkarıldığı görülüyor.