Kadınların ne giydiğiyle  ilgilenmekten, başka herhangi bir konuya vakit ayıramayan tarikat ve cemaatlerin hedefinde yine kadınlar ve kadın bedeni var. AKP’ye verdiği destekle bilinen İsmailağa cemaatinden bir isim olan Mesut Demir, yayınladığı videoda kadınların kısa etek giymesi nedeniyle felaketlerin yaşandığını iddia etti. Ege’de yaşanan depremlerin, verdiği örnekler ve kürtaj nedeniyle gerçekleştiğini söyleyen Demir, skandal açıklamasında “Ege’de bir ilçe var. Onun ismini vermeyim size karşımıza çıkmasınlar. Memleketi orası olan bizim komşumuz var Fatih’te. Hocam, ‘Özellikle Ege’de bu ilçede niye deprem oluyor biliyor musun?’ dedi.  Yav koskoca iller, ilçeler var. Her yerde günah işleniyor. ‘Çünkü en çok kürtajın olduğu yer bizim bu ilçe’ dedi. Afyon’un bir ilçesi. ‘Burada kürtaj aldı başını gidiyor. Onun için deprem burada bitmiyor’ dedi. Afyon’da olmuyor orada oluyor.” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin açılmasına da tepki gösteren Demir, üniversiteler nedeniyle ahlakın kaybolduğunu ifade ettikten sonra tuhaf talebini dile getirdi: Hem yağmur duasına çıkılsın hem de özellikle bu milletin ruhu için, bu milletin İslam’a yönelmesi için… Arkadaşlar bir duaya çıkmak lazım, bir seferber olmak lazım. Ama Türkiye şu an içeriden gitti. Şu üniversite gençliğinde hiç hayır yok. Bizim Müslümanlar da okul okul dolaşıyor çocuğu nereye vereyim diye. Ulan elimizden Kuran gitti, Resulullah gitti, namaz gitti, Allah gitti, iman gitti.

Bu rezilliğe en doğru yanıtı veren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Kadın Meclisleri Temsilcisi Dilber Sünnetçioğlu’nun açıklamasını olduğu gibi paylaşıyoruz: “Onlar ne yaparsa yapsın biz kadınlar istediğimiz şekilde giyineceğiz, istediğimiz yerde, istediğimiz saatte olacağız. Onların bize direttiği şekilde yaşamayacağız. Bizim mücadelemiz bu yöndedir. Biz kazanacağız.