ÜYELİK ŞARTLARI

1. Üyelik başvurusu için tüm gerekli evraklar posta veya e-posta yoluyla iletilmelidir *
  2. 18 yaşını bitirmiş olmak
  3. Fiil ehliyetine sahip bulunmak
  4. Derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda destek vermek
  5. Mevzuatın öngördüğü diğer koşulları sağlamak **

* Üyelik formunu eksiksiz olarak doldurup imzalayarak diğer gerekli evraklar ile birlikte posta yoluyla bize ulaştırabilirsiniz; veya üyelik formunun ıslak imzalı halini posta ile gönderdikten sonra diğer evrakları taratıp e-posta ile de gönderebilirsiniz. (Islak imzalı üyelik formu elimize geçmeden kanun gereği üyelik başvurularını işleme alamıyoruz.)

** Derneğimize Türkiye’de yaşayan ve geçici ikameti bulunan yabancılar, 9 ile başlayan TCKN sahibi olanlar, mülteciler, yurtdışında yaşayan vatandaşlar ve vakıf/şirket/birlik gibi tüzel kişiler üye olabilir. TC Dernekler Kanunu gereği TCKN sahibi olmayan yabancılar derneğimize üye olamamaktadır. Bu kişiler takipçi/destekçi/gönüllü olarak veya derneğimize bağışta bulunarak bizi destekleyebilirler.

ÜYELİK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1. 1 adet ıslak imzalı Üyelik Formu
  2. 1 adet Nüfus cüzdanı fotokopisi (önlü/arkalı)
  3. Bir yıllık üyelik aidatının ödendiğine dair makbuz ya da dekont fotokopisi (Banka hesap bilgilerimiz sayfanın en altındadır)
    Tam 240 TL / Öğrenci 120 TL / Engelli bireylere ücretsizdir
  4. 2 adet fotoğraf (lütfen arkasına isminizi/soy isminizi yazınız)
  5. Öğrenciler için güncel Öğrenci Kimlik Belgesinin veya İndirimli Toplu Taşıma Kartının fotokopisi
  6. Engelli bireyler için en az %25 ve üzeri engel oranı bulunan Engelli Raporu fotokopisi

YURTDIŞINDA YAŞAYAN T.C. VATANDAŞLARI İÇİN ÜYELİK ŞARTLARI

1. 18 yaşını bitirmiş olmak
  2. Fiil ehliyetine sahip bulunmak
  3. Derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul etmek
  4. Mevzuatın öngördüğü diğer koşulları taşımak

YURTDIŞINDA YAŞAYAN T.C. VATANDAŞLARI İÇİN ÜYELİK EVRAKLARI

1. İmzalı Üyelik Formu
  2. Nüfus cüzdanının fotokopisi (önlü/arkalı)
  3. Başvuru ücretini ödediğine dair makbuz ya da dekont kopyası (Banka hesap bilgilerimiz sayfanın en altındadır)
  4. 2 adet fotoğraf (lütfen arkasına isminizi/soy isminizi yazınız)
  5. Öğrenci ise güncel öğrenci belgesi, öğrenci kimliği ya da toplu taşıma indirimli kartının fotokopisi

TÜRKİYE’DE YAŞAYAN YABANCILAR İÇİN ÜYELİK ŞARTLARI

1. 18 yaşını bitirmiş olmak
  2. Fiil ehliyetine sahip bulunmak
  3. Derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul etmek
  4. Mevzuatın öngördüğü diğer koşulları taşımak
  5. Türkiye’de oturma izni sahibi olmak

TÜRKİYE’DE YAŞAYAN YABANCILAR İÇİN ÜYELİK EVRAKLARI

1. İmzalı Üyelik Formu
  2. Pasaport fotokopisi
  3. İkamet Tezkeresinin fotokopisi
  4. Başvuru ücretini ödediğine dair makbuz ya da dekont kopyası (Banka hesap bilgilerimiz sayfanın en altındadır)
  5. 2 adet fotoğraf (lütfen arkasına isminizi/soy isminizi yazınız)
  6. Öğrenci ise güncel öğrenci belgesi, öğrenci kimliği ya da toplu taşıma indirimli kartının fotokopisi

ÜYELİĞE KABUL EDİLMEYECEK KİŞİLER

1. Bir dini kurumda çalışanlar veya karar alma süreçlerinde etkili pozisyonda bulunanlar
  2. Bir derneğe üye olması kanunca sınırlanmış olan ve bu konuda yetkili mercilerden alınmış izin belgesi olmayanlar
  3. Dernek amaçlarını benimsememiş, dernek aleyhinde eleştirinin ötesine geçen yazı yazmış ve benzeri her türlü faaliyette bulunmuş olanlar
  4. Daha önce dernek üyeliğinden çıkarılmış olanlar

(Başvurusu kabul edilmeyenler 6 ay süre ile tekrar üyelik başvurusunda bulunamazlar. Başvurusu reddedilenlerin başvuru ücretleri iade edilmez.)

Türkiye İş Bankası Yeldeğirmeni Şubesi
Hesap No : 1061-0516468
IBAN : TR91 0006 4000 0011 0610 5164 68 (Türk Lirası)

Garanti Bankası Rıhtım Kadıköy Şubesi