Ateizm Derneği’nde Gönüllü olmak

Derneğimize üye olmanız elbette birincil tercihimizdir. Ancak çeşitli komisyonlarda görev alarak, üye olmadan da mücadelemize destek olabilirsiniz. Kendiniz için en uygun gördüğünüz komisyonlarda her gün 20 dakika veya haftada 3-4 saat vakit ayırarak emeğinizi bize bağışlamanız yeterli. İstanbul’da yaşıyorsanız bütün komisyonlarda bizzat görev alabilirsiniz. İstanbul dışında yaşıyorsanız telefon ve internet üzerinden çalışmalara katılabilirsiniz. İlgili komisyonlar ve bu komisyonların çalışma alanları aşağıda listelenmiştir.

• Komisyonlarda yer almak için dernek üyesi olma şartı yoktur. Ancak bazı kilit pozisyonlar için (Sosyal Medya hesapları sorumluluğu gibi) üyelik gerekmektedir.
  • Komisyon başkanı olmak için ilgili komisyonda en az bir ay görev almak, aktif olarak kendini göstermek ve mevcut komisyon başkanı tarafından önerilmek gerekmektedir.
  • Komisyon başkanlarımız kendi ekiplerini kurmak, diledikleri gönüllü iş gücünü komisyonlarına eklemek ve çıkarmakta özgürdür.
  • Derneğimizin ana mutfağı olan, gerekli değerlendirmelerin yapılıp kararların alındığı A.D. YÖNETİM KURULU, Ateizm Derneği’nin mevcut beş yönetim kurulu üyesinden, denetim kurulu başkanından, disiplin kurulu başkanından ve komisyon başkanlarından meydana gelmektedir. Dolayısıyla derneğin gerçek sahipleri olarak üyelerimizin de bu komisyonlarda yer alması ve emeklerini bağışlaması derneğin işleyişi açısından önemlidir.

Görev alabileceğiniz Ateizm Derneği komisyonları:

• Üyelik Komisyonu
    Derneğe yapılan yeni üyelik başvuruları hakkında gerekli araştırmayı yaparak bu başvuruları değerlendiren, gerekli evrakları derleyen, KABUL veya RED istemi ile Yönetim (İ.H.) onayına sunan komisyondur. Üyeliği onaylanan kişilerin bilgilerini dernek karar defterine işler. Üye aidatlarının takibinden, üyelere yapılacak aidat ve GK dahil tüm bildirimlerden sorumludur.
  • Mali İşler Komisyonu (Şu anda başvuru alınmamaktadır.)
    Derneğin finansal bilgilerini düzenlemekten sorumlu olan komisyondur. Sayman, Muhasebeci ve Mali Müşavir yetkililerinin iletişimi için kullanılır.
  • Ofis Komisyonu
    Dernek ofisinin işleyişi ve ihtiyaçları ile ilgilenen komisyondur. Ayrıca Üyelik Komisyonu ve Mali İşler Komisyonu tarafından yürütülen fiziki evrak takibine ve arşivine yardımcı olur. Hedefimiz, dernek ofisimizi haftanın 5 günü tutmaktır. Ofis komisyonu için İstanbul’da yaşamak gerekmektedir.
  • Gönüllüler Komisyonu (Şu anda başvuru alınmamaktadır.)
    İnsan kaynaklarının düzenlendiği ve gönüllü iş gücü takibinin yapıldığı komisyondur.
  • Hukuk Komisyonu
    İnanç(sızlık) Özgürlüğünün temel bir insan hakkı olduğuna inanan cübbeli kahramanlardan oluşur. Bu grup gönüllülük esasıyla faaliyet gösteren hukukçu ordumuzun iletişimi, iş/dosya takibi ve dernek yönetimi ile arasındaki bilgi/belge alışverişini sağlamak amacıyla kurulmuştur.
  • Yazı İşleri Komisyonu
    Sosyal Medya ve Basın komisyonlarının kamuoyu ile paylaşacağı özgün içerikler, metinler ve çeviriler bu komisyonda hazırlanır ve redakte edilir. Özgün olmayan, ancak derneğin paylaşması uygun görülen makale ve yazılar da burada önerilir ve tartışılır.
  • Sosyal Medya Komisyonu
    Derneğin tüm sosyal medya hesaplarının yönetiminden ve işleyişinden sorumludur.
  • Grafik Timi bu komisyonun çatısı altında yer alır, ama faaliyetlerini ayrı bir iletişim kanalından gerçekleştirir. Yazı İşleri komisyonundan gelen içeriklerin görselleştirilmesi, derneğin ihtiyaç duyacağı diğer görsel, video vb tasarım çalışmalarının hazırlanması bu komisyonun sorumluluğu altındadır.
  • Basın Komisyonu
    Derneğin basın bildirilerini düzenlemek ve yayınlamaktan sorumlu olan, hangi röportaja ya da yayına kimin katılacağına karar veren komisyondur. Yazı İşleri komisyonunda üretilen basın açıklamalarının ilgili medya organlarına/gazetecilere iletilmesi bu komisyonun görevidir.
  • Bilişim Komisyonu
    Derneğin 1 ve 0’lardan oluşan tüm işlerini düzenlemekten sorumlu olan komisyondur.  Şu alanlardan bir veya birkaçında bilgili kişileri aramaktayız; WordPress, HTML, CSS, PHP, MySQL, Git.
  • A.D. TV Komisyonu
    Derneğin YouTube kanalı, Facebook, Instagram ve Twitch yayınlarının her türlü prodüksiyon, hazırlık, uygulama ve yayın işlerinden sorumludur. Bir sunucu/muhabir olarak kamera önünde yer alabileceğiniz gibi reji görevlisi, kurgucu veya moderatör olarak da bizlere teknik destek sunabilirsiniz.
  • Uluslararası İlişkiler  Komisyonu
    Derneğin bağlı bulunduğu birlik/federasyonlarla, AB ve BM gibi çok uluslu kurumlarla ve dünyanın farklı bölgelerindeki kardeş dernek/çözüm ortaklarıyla iletişimi sağlar; bu yönde projeler geliştirir. Ayrıca derneği yurtdışında/yurtiçinde temsil edecek yabancı uyruklu etkinliklerin planlamasından sorumludur.
  • Temsilcilikler Komisyonu
    Derneğin yurtiçi ve yurtdışındaki tüm resmi ve fahri temsilciliklerinin iletişiminden ve koordinasyonundan sorumludur. Yeni temsilciliklerin açılması, her temsilciliğin yılda en az bir eylem/etkinlik yapmasının planlanması ve takibi bu komisyondan yürütülür.
  • Etkinlik Komisyonu
    Dernek etkinliklerini organize eden, etkinliklerin bütçe ve görevlendirme çalışmalarını düzenleyen komisyondur.
  • Üniversiteler Komisyonu
    Yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerde yer alan Ateizm Kulübü vb toplulukların başkanlarından ve bu toplulukların Ateizm Derneğindeki temsilcilerinden ve gönüllülerinden oluşur. Üniversitede dernek adına yürütülecek çalışmalardan sorumludur.
  • Satış-Pazarlama Komisyonu
    Derneğimize ek gelir sağlayabilecek veya derneğin tanımıtımına katkıda bulunabilecek hediyelik/promosyon ürünlerin satış/pazarlama çalışmalarının yürütülmesinden sorumludur. Ürünlerin tespiti, tasarımı, imalatı, stok takibi, kargolanması, online satışı ve etkinliklerdeki fiziki satışlar bu komisyon tarafından yürütülür.

Gönüllü başvurusu aşamasında paylaştığınız kişisel bilgileri hiçbir kurum ile paylaşılmaz.