Yeniçağ gazetesinin 19 Nisan 2020 tarihli, Arslan Tekin imzalı köşe yazısından alıntıdır: “Resmi Ateizm derneğinin olduğu bir ülkede Hakan Aygün’ün dini imanı tartışmaya açıldı. İnancı tartışmaya hiçbir surette yanaşmayız ve Hakan’a cevap verecek olanlar da yine biz gazetecileriz.” (Kaynak)

Aklıselim bireyler olarak, her türlü fikirsel tartışmanın doğruya götüreceğini düşünüyor ve hiçbir konunun tartışmaya kapalı olmamasını savunuyoruz. Ancak Ateizm Derneği‘nin “din iman tartışması yapmaya” değil, ülkemizde herhangi bir dine inanmayan yurttaşların haklarını korumaya ve seslerini duyurmaya hizmet eden bir sivil toplum kuruluşu olduğunu; örgütlü varlığımızın ayrımcılığa değil hoşgörüye sebebiyet verdiğini hatırlatırız.