Geçtiğimiz günlerde bir grup tarikat mensubu, İzmir Bornova metro çıkışında Türkiye Komünist Partisi’nin haftalık yayını “Boyun Eğme” dergisini okurlarına ulaştıran parti üyelerine saldırdı. Üç TKP üyesi, “İyi tarikat var kötü tarikat var, hepsini aynı kefeye koyamazsınız” diyen gericiler tarafından yaralandı. İzmir’de meydana gelen gerici saldırıyla ilgili olarak TKP’nin yaptığı açıklama şöyle: “Cumhuriyetle, laiklikle, bilimle, sanatla, kadınla kavgalılar, çünkü aydınlık bir ülkede yaşamaya tahammülleri yok…Ama karanlık değil aydınlık kazanacak. Tekrar ifade edelim; tarikatın, cemaatin iyisi yoktur. Türkiye’de tarikatların varlığını iyi ve kötü üzerinden tartışan tüm siyasetçiler, bu sömürücü düzenin varlığını güçlendirmektedirler.”

Aynı saldırının bir benzeri de Ekim ayının başında İstanbul Bahçelievler’de yaşanmış; Boyun Eğme” dergisinin ilgili sayısını “Tarikatlar Kapatılsın” manşetiyle yayımlayan TKP üyeleri, bölgede dergahları olduğu bilinen bir tarikatın hedefi haline gelmişti. Söz konusu dergah mensupları, İstanbul Bahçelievler’deki Yayla Semt Evi adlı kafeden çıkan TKP’lilerin arasına bir arabayla dalmış ve çıkan arbedede bir parti üyesi yaralanmıştı. TKP, İstanbul’da gerçekleştirilen bu saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “gerici tarikatların mahallelerinde barınamayacağını” söylemişti. 

Ateizm Derneği kurumsal olarak hiçbir siyasi lideri, partiyi ve/veya adayı desteklemeyen, ancak her zaman sekülerizmin ve seküler kişi ve kuruluşların yanında olan bir çatı sivil toplum kuruluşudur. Bu bağlamda TKP’li dostlarımıza öncelikle geçmiş olsun diyor, aydınlanma mücadelesinde cesaretiyle topluma örnek olan tüm laiklik savunucularının ve aydınlık savaşçılarının yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz.