Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararı üzerine, TÜBİTAK tarafından yayımlanan Anna Milbourne imzalı ‘Bebekler Nereden Gelir’ kitabının “muzır nitelikte” olduğuna karar verdi. Kararın gerekçesi ise, kitapta yer alan bazı ifadelerin 18 yaşından küçüklerin “maneviyatı üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olması.” Bu sansür neticesinde eser poşet içinde, 18 yaşından büyüklere satılabilecek ve kitabın üzerine “küçüklere zararlıdır” damgası vurulacak. 

Yasaklanan kitabın tanıtımı şöyle: “Pipkin aklına hep çok büyük sorular takılan çok küçük bir penguen. Bu kez bebeklerin nereden geldiğini merak ediyor. Keşif yolculuğunda Pipkin’e eşlik edin ve sevimli mi sevimli hayvan yavrularıyla tanışın..” Jack ve Fasulye Sırığı, Dinozorlar Ne Kadar Büyüktü?, Hayvan Yuvaları, Atlar ve Poniler, Kurbağalar, Yunan Mitolojisi, Güneşli Bir Gün, Küçük Poni, Kelebek, Kediler, Ay’da, Denizin Altında vb çok sayıda kitabı Türkçeye çevrilmiş olan Anna Milbourne, kitapların isimlerinden de anlaşılacağı üzere, küçüklere doğayı ve evrende deneyimledikleri olguları onların yaşına uygun bir tarzda anlatan bir çocuk kitabı yazarıdır. 

“Küçüklerimize” asıl zararlı olan, onları 18 yaşına kadar bilimsel gerçeklikten uzak yaşatmak isteyen; üstelik bunu da bilim kitaplarını sansürleyerek yapabileceğini sanan bu çağ dışı zihniyettir. Çocukların bilgiye erişimini engelleyerek hayata dair sorularını cevapsız bırakmak, onları gelecekte içinden çıkılmaz psikolojik sorunlarla boğuşmaya ve hurafelere yönelmeye itecektir. Sorgulanmamış, ezbere bilgilerden oluşan bir eğitim sistemiyle yeni nesilleri gerçeklikten koparıp hayal alemine ve cehalete sürüklemek, hiçbir modern toplumda normal veya ahlaklı bir tutum olarak kabul edilemez. Evrensel etik değerleri ve bilimsel gerçekleri öğrenerek felsefi düşünme becerisi geliştirmelerine yardımcı olmamız gerekirken, bilim ve teknoloji çağında bebeklerin nasıl yapıldığını 18 yaşına kadar öğrenemeyeceklerini varsaymak ise abesle iştigaldir. Gerçekleri poşetlenip atılacak bir çöp olarak gören ve çocuk kitaplarını bile sansürlemeye kalkanlar, ülkenin geleceğini çoktan çöpe atmış demektir. Poşetlenip tarihin çöplüğüne atılması gereken tek şey, bu sansürcü ve yobaz zihniyettir.