22.01.2020 tarihinde BirGün Gazetesi yazarı Mustafa Mert Bildircin’in yaptığı haberle MEB’in rehber öğretmenlere dağıttığı kitaptaki skandal resimlerlerden haberdar olmuştuk. Bunun üzerine CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Kitapta başı açık kadınların çocuklara şiddet ve istismar uygularken türbanlı kadınların ise şefkat gösterirken resmedilmesinin izahı nedir?” diye sorarak skandalı TBMM gündemine taşımış; buna karşılık Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da, “Kitap öğrencilere yönelik değil, rehberlik öğretmenlerine kaynak olarak sunulmuştur” demişti.

Şimdi öğreniyoruz ki Selçuk’un öğrencilere yönelik olmadığını iddia ettiği görsellerin öğrencilere gösterilmesi tavsiye edilmiş. Üstelik öğretmenlere, “Kalabalık sınıflarda, resimler projeksiyonla da yansıtılabilir” denilerek, “Söylediklerinin daha anlaşılır olabilmesi için” görseller üzerinde daha fazla durmaları öğütlenmiş (Haber kaynağı).

Bu görsel aslında laik devlet yapısına ve seküler toplum hayatına düşmanlıklarını ellerine güç geçtiği anda göstermek isteyenleri, kendi düşünce ve hayat tarzlarına tahammül edememe hırsını gizli ajandalarında her daim saklı tutanları resmetmektedir. Devlet yetkililerine naçizane şunu tavsiye etmekteyiz: Bu algı operasyonlarından ve gençlerimizin tertemiz beyinlerini yıkamaktan vazgeçin. Onları kindar bir nesil haline getirme girişimlerinize son verin. Zira asıl uğraşılması ve üzerinde durulması gereken konu, insanların dış görünüşleri değil gençlerimizin bilim öğrenmesi, bilim üretmesi ve ayrımcılığın yıkıcı etkilerinin bilincine vararak yetişmesidir.