“Günümüzde, dünyadaki temel sorun, aptalların kendilerinden son derece emin, akıllıların ise devamlı şüphe içinde olmalarıdır.” ~Bertrand Russell

EnglishTürkçe

Topluklu Ayakkabı Da Caiz Değilmiş

14 Ocak 2019

Ankara Sincan'da bir ilkokulda, okul müdürünün kadın öğretmenlerin topuklu ayakkabı giymesini dinen caiz görmemesi üzerine gönderdiği resmi yazı olayı Ateizm derneğin eğitimde zorunlu din dersi ile başlayarak devam eden dinselleşmeye verebileceği en talihsiz örneklerden birisidir.

Biz dernek olarak ülkemizdeki eğitim düzeyinin daha bilimsel daha çağa uygun olması için çaba sarf ederken nereden aldıkları bilinmez bir güçle eğitimi ortaçağ karanlığına gömmek isteyen görevlilerin sürekli olarak iş başında olmaları sanırım zamanımız açısından en büyük talihsizlik olarak nitelendirilebilir.  Öyle ki, artık çocuklarını düzgün bir eğitimle yetiştirmek isteyen toplumdaki her kesim bu durumda çocuklarının geleceklerinden endişe etmektedir.

Yapılan dinselleştirme başta öğrenci velileri olmak üzere, öğretmenlerimiz ve bir çok eğitim görevlimiz için bile kabul edilebilir değildir. Çünkü eğitimin bu şekilde dinsel yasaklarla şekillendirilebileceğini düşünen kişilerin aktif yetkilere sahip olarak ülkemizin içinde var olmaları tüm geleceğimizin aydınlığına vurulmuş bir pranga gibidir.

Ateizm Derneği olarak eğitimde zorunlu din derslerinin kaldırılmasıyla beraber çağdaş bir eğitim anlayışı için vereceğimiz mücadelede her daim önümüze gelen bu kötü örneklere istinaden toplumumuzu aydınlatmaya ve çalışmaya devam edeceğiz.

Kendisini muhafazakar olarak nitelendiren velilerin bile artık bıkkınlık derecesinde izledikleri bu saçma kurallar zincirlerini kırmak ve çocuklarımızın geleceklerini bu bağnazlıktan kurtarmak her vatandaşın görevi olmalıdır düşüncesini her daim savunmaya devam edeceğiz.

Yaşanan bu olaya tepki gösteren başta öğretmenlerimiz ve velilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza da yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Basından Haberler

A-teist Aforizmalar